Івано-Франківський облмуздрамтеатр отримав статус національного

Івано-Франківський облмуздрамтеатр отримав статус національного

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театру імені Івана Франка статусу національного.

Підписання документу відбулося під час виступу на зустрічі з творчою інтелігенцією Івано-Франківської області зі сцени театру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Все, зроблене вами в Кремінному і Сєвєродонецьку, й стало підставою мого рішення про надання театру статусу національного”, – сказав Президент.

Читайте також: Зіркова команда ставить оперу про несправдженого короля України

Порошенко подякував працівникам театру за “мистецтво, що надихає на любов до України та єдність українців”, і назвав творчість театру “достойним внеском у відродження української культури”.

Як відомо, раніше у Сєвєродонецьку, Сватовому та Кремінній Івано-Франківський облмуздрамтеатр показав виставу «Нація» за однойменною книгою Марії Матіос, в основу якої лягли реальні події 40-х років минулого століття. Крім того, театр запровадив ініціативу спеціального проекту постановки п'єс Вільяма Шекспіра англійською мовою у виконанні ветеранів АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-