Найшвидший потяг Індії зіштовхнувся зі стадом корів

Найшвидший потяг Індії зіштовхнувся зі стадом корів

Укрінформ
Новий експрес, який слідував із столиці Індії Нью-Делі до священного міста Варанасі, потрапив в аварію і зламався через корів, які проходили через залізничні шляхи.

Як повідомляє IOL, у першу подорож потяг під назвою Vande Bharat Express урочисто запустив Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді. Мандрівка пройшла успішно, однак на зворотньому шляху в суботу на заваді експреса стали корови, яких вважають священними створіннями в Індії.

Цей інцидент пов’язують з тим, що після приходу до влади Моді почалися масові вбивства корів, а також зростання кількості безпритульного скоту в країні.

Через зіткнення зі стадом у потязі пішов збій в електропостачанні, що призвело до знеструмлення чотирьох вагонів і поломки гальмівної системи.

Читайте також: В Індії затримали 23 особи через атаку смертника на автобус із військовими

Хоча, як повідомляють в індійській залізниці, під час випробувального заїзду, який провели напередодні першої комерційної подорожі, всі деталі потягу були справні.

Цей експрес, побудований у межах урядової програми "Make in India", сьогодні вважається найшвидшим потягом Індії. Він здатен розвивати швидкість до 180 км/год і дозволяє скоротити час у дорозі з Нью-Делі до Варанасі на 6 годин.

Наразі влада Індії активно намагається модернізувати свою залізницю, аби та була здатна працювати в тому обсязі, якого потребує країна, – перевозити близько 23 мільйонів пасажирів щодня.

Фото: The Pioneer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-