Голлівудські зірки протестують проти зняття з ефіру чотирьох номінацій “Оскара”

Голлівудські зірки протестують проти зняття з ефіру чотирьох номінацій “Оскара”

Укрінформ
Більше 100 відомих кінематографістів підписали відкритого листа, адресованого Американській кіноакадемії із засудженням рішення оголошувати чотирьох переможців премії “Оскар” під час рекламних пауз.

Як повідомляє IndieWire, ці фрагменти церемонії мають показати пізніше, в одній із передач на телеканалі ABC.

Під листом поставили свої підписи відомі режисери, оператори і продюсери. Зокрема, Мартін Скорсезе, Квентін Тарантіно, Дем'єн Шазель (“Ла-Ла-Лень”), Спайк Лі, Роджер Дікінс, Еммануель Любецкі, а згодом і Гільєрмо дель Торо, Крістофер Нолан та Альфонсо Куарон, чий фільм “Рома” номінований у десяти категоріях Оскара. Багато з цих особистостей є членами Американської кіноакадемії.

Після публікації листа 13 лютого до протесту також долучилися відомі актори – Бред Пітт, Роберт де Ніро, Розамунд Пайк, Елізабет Бенкс, Сандра Буллок, Джуд Лоу, Крістен Стюарт, Скарлетт Йоганссон.

Читайте також: Вперше за 30 років церемонія "Оскар" пройде без ведучого

Зазначимо, що 11 лютого Американська кіноакадемія заявила, що вручення нагород у чотирьох номінаціях – “Кінематографія”, “Редагування фільмів”, “Макіяж і зачіски” та “Ігровий короткометражний фільм” – будуть проходити під час трансляції рекламних заставок. Це рішення викликало обурливу реакцію світової кіноспільноти, яка потягла за собою створення колективного листа-звернення.

Кіноакадемія вже встигла відповісти на нього, зазначивши, що всі 24 номінації будуть включені у трансляцію, а також по телебаченню покажуть промови переможців чотирьох категорій, які хотіли виключити з прямого ефіру.

Однак, навіть попри це виправдання, кінематографісти продовжують свій протест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-