“Фаворитка” і “Богемна рапсодія” – у кінотеатрах покажуть претендентів на “Оскар”

“Фаворитка” і “Богемна рапсодія” – у кінотеатрах покажуть претендентів на “Оскар”

Укрінформ
“Оскар фест”, приурочений до проведення урочистої церемонії вручення кінопремії “Оскар”, відбудеться в Україні.

Про це повідомляє кінокомпанія Артхаус Трафік.

“Фестиваль пройде з 21 по 27 лютого у мережі кінотеатрів «Планета Кіно» в Києві, Харкові, Львові, Одесі та Сумах”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, до програми “Оскар фесту” увійшли лідери головної кінопремії світу. Це, зокрема, «Зелена книга» Пітера Фарреллі – стрічка, що стала глядацьким хітом і відзначена премією «Золотий глобус» як найкраща комедія року.

Польська мелодрама «Холодна війна» Павла Павліковського представлена в категорії «найкращий фільм іноземною мовою», а раніше стала фільмом року за версією Європейської кіноакадемії.

Читайте також: У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на 91-ий "Оскар"

Історична драма «Фаворитка» з фірмовим гумором Йоргоса Лантімоса претендує на 10 номінацій, серед яких найкращий фільм, режисер, оригінальний сценарій, операторська робота, художник, костюми, монтаж і шанси на статуетку для Олівії Колман, Емми Стоун і Рейчел Вайс.

«Богемна рапсодія» Брайана Сінгера – драматичний байопік про соліста групи Queen Фредді Мерк'юрі – розповість про створення найвідомішого хіта групи. Виконавець головної ролі Рамі Малек є головним претендентом на премію «Оскар» за найкращу чоловічу роль.

Читайте також: 91-ий «Оскар»: «Рома» проти «Фаворитки»

Режисерський дебют актора Бредлі Купера, музична драма «Народження зірки» з Леді Гагою, ймовірно удостоїться премії за найкращу пісню року. Картина також представлена у номінаціях за найкращий фільм, жіноча роль (Леді Гага), чоловіча роль (Бредлі Купер) і чоловіча роль другого плану (Сем Елліотт).

«Острів собак» Веса Андерсона – анімаційна історія про майбутнє Японії, в якому всіх собак відправляють на карантин на віддалений острів через «собачий грип». У 2018 році фільм відкривав основну конкурсну програму Берлінського кінофестивалю, де завоював «Срібного ведмедя» за найкращу режисуру. Стрічка входить до числа найкасовіших лялькових анімацій в історії кіно.

Як повідомлялося, 91-ша церемонія вручення найпрестижнішої кінопремії світу «Оскар» відбудеться 24 лютого у Лос-Анджелесі.

Фото: Time Magazine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-