Нова вистава у Києві відтворить події етнічних чисток 1947 року

Нова вистава у Києві відтворить події етнічних чисток 1947 року

Укрінформ
У київському театрі PostPlay відбудеться прем’єра вистави “Пісня”, створеної на основі розповідей очевидців етнічних чисток та переселення українців з Польщі в рамках операції "Вісла" 1947 року.

Як повідомляється у прес-релізі, створила виставу драматургиня Анастасія Косодій, чия родина була серед цих вимушених переселенців. Крім того, влітку 2018-го вона здійснила подорож Польщею, протягом якої спілкувалась з українцями, які пережили операцію «Вісла», їхніми дітьми та онуками.

"Пісня" про те, якого кольору Польща, вона про турецьку революцію, берлінські синагоги і (не)бажання розбиратись с українським історичним надбанням у вигляді предків-націоналістів”, – говорить про виставу Анастасія Косодій.

Читайте також: Рада встановила День пам'яті жертв депортації українців із Польщі

Режисером постановки виступив Пьотр Армяновський – переселенець з Донецька, який у 2014 році був змушений покинути домівку через російську агресію.

За словами творців вистави, “Пісня” буде зрозуміла кожному, хто колись залишав рідний дім та переїжджав у пошуках кращої долі й безпеки.

У виставі задіяні як професійні актори, так і аматори. Зокрема, вперше в якості актора виступить кінорежисер Дмитро Мойсеєв.

Постановка “Пісня” була створена і вперше поставлена в рамках фестивалю швидкої драми «Мовчання не золото». Це спільний проект Театру за два тижні, Театру Переселенця і PostPlay театру.

Прем’єрні покази “Пісні” в Києві пройдуть 12 і 13 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-