BAFTA виключила режисера

BAFTA виключила режисера "Богемної рапсодії" зі списку номінантів

Укрінформ
Режисер музичного байопіку про групу Queen "Богемська рапсодія" Брайан Сінгер виключений зі списку номінантів на премію Британської академії кіно- і телевізійних мистецтв (BAFTA) через обвинувачення в розбещенні неповнолітніх.

Про це повідомляє ВВС.

"У середу в своїй офіційній заяві керівництво BAFTA заявило, що вважає поведінку, в якій обвинувачують Сінгера, абсолютно неприйнятною і несумісною з принципами Академії", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в Академії, ім'я Сінгера буде виключено зі списку номінантів доти, доки ситуація з обвинуваченнями не проясниться.

Водночас, знятий ним фільм залишається серед номінантів.

"Щоб уникнути сумнівів "Богемна рапсодія" залишається в списку номінантів у категорії "видатний британський фільм", як і інші особи, названі кандидатами у зв'язку з номінацією цього фільму. BAFTA вважає, що у кожного має бути право на побудову кар'єри в спокійній професійній робочій обстановці, і буде продовжувати цьому сприяти в індустрії кіно, телебачення і розважальних ігор", - йдеться в заяві.

Наприкінці січня журнал The Atlantic опублікував статтю, в якій стверджувалося, що жертвами розпусних дій Сінгера нібито стали четверо молодих людей.

Сінгер заперечує всі обвинувачення, називаючи їх "гомофобним наклепом".

53-річного режисера зняли з посади режисера "Богемної рапсодії" за три тижні до закінчення зйомок за "ненадійну поведінку на знімальному майданчику".

Читайте також: Фільм «Чорна пантера» отримав головну премію Гільдії кіноакторів США

Сам Сінгер пояснив цей епізод, сказавши, що був нездоровий, а кіностудія не захотіла врахувати його стан у той період. Його ім'я при цьому залишилося в титрах картини.

Брайан Сінгер був режисером таких фільмів як "Люди Ікс", "Повернення Супермена" та "Підозрілі особи". За останній він також був номінований на премію BAFTA.

У січні "Богемна рапсодія" була виключена зі списку номінантів на нагороду неурядової ЛГБТ-організації ГЛААД - також через обвинувачення, висунуті стосовно Сінгера.

Вручення нагород BAFTA відбудеться в лондонському Альберт-холі 10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-