Анатомія, метелики і рок-н-рол – Ukrainian fashion week

Анатомія, метелики і рок-н-рол – Ukrainian fashion week

Укрінформ
У Києві в Мистецькому Арсеналі триває український тиждень моди - впродовж п'яти днів 50 талановитих дизайнерів показують колекції прет-а-порте сезону осінь-зима 2018/2019.

Вони дивують, шокують та захоплюють модну публіку, а ми пропонуємо чергову п'ятірку брендів, які нас вразили.

DZHUS - анатомії як відправна точка дизайну

Ідеєю нової колекції київської дизайнерки і стиліста Ірини Джус стала архітектоніка тілесності як тріумф функціональності та синергії – її складні конструкції-трансформери справді нагадують екзоскелети.

Джус переконана, що матеріальне не є антиподом духовного, це невід'ємний інструмент самопізнання, а усвідомлений підхід не обмежує, а лише збагачує досвід споживання.

Показ колекції DZHUS на Ukrainian Fashion Week / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Традиційно для бренду всі матеріали – cruelty-free, а в стьобаних виробах використано екологічно чистий утеплювач з волокон конопель, розроблений маркою DevoHome.

Колекція бренду DZHUS насичена ритмічними текстурами та новаторськими ідеями крою.

Велике Місто від VOROZHBYT&ZEMSKOVA

У новій осінньо-зимовій колекції модний бренд, заснований Тетяною Земсковою та Оленою Ворожбит, вирішив відштовхнутися від естетики Великого міста – яке, немов живий організм з його звуками, темпом, формами та кольорами задає тон повсякденного існування людства.

Показ колекції VOROZHBYT&ZEMSKOVA на Ukrainian Fashion Week / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Ключові моделі VOROZHBYT&ZEMSKOVA – пальта м'яких форм, куртки-анораки, світшоти, укорочені брюки, а також легкі шифонові спідниці та сукні. У виборі матеріалів дизайнери роблять ставку на м'яку вовну з мохером, букле, поєднуючи їх з шифоном, шовком, штучним хутром.

Нестандартні деталі акцентують увагу на темі колекції: сигнальна стрічка, металеві застібки на шкіряній основі, oversize-кишені та капюшони.

Шовкові метелики від Dafna May

Осінньо-зимова колекція «Метаморфози», яку представив бренд Dafna May, має епіграф: «Метелики – це квіти, підхоплені вітром», і цілковито відповідає йому.

Ідею метаморфоз Дафна висловила у грі фактур: трикотаж тут мирно сусідить з лакованою штучною шкірою, яка вже стала візитівкою бренду, костюмні тканини грають на контрасті з великими паєтками, а струмливий шовк ще більше розкривається на тлі м'яких вовняних текстур.

Показ колекції Dafna May на Ukrainian Fashion Week / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Дизайнерка презентувала великий блок верхнього одягу, летючі блузи в парі з жіночними спідницями, комфортний трикотаж для активного проведення часу, розкішні вечірні вбрання.

Основна палітра – чорний, червоний, хакі, сірий, білий. Матеріали – шовк, вовна, креп, паєтки, штучна шкіра. 

Рок-н-рол від Олени Голець

Для дизайнерки Олени Голець показана на нинішньому Ukrainian fashion week колекція стала ювілейною і віншувала 25-річчя бренду, тому її відзначала святкова рок-н-рольна тематика.

Авторка переконана, що, одягнувши велюровий костюм з широкими брюками, можна відчути себе зіркою лондонського бенду доби 1970-х та насолоджуватися життям і увагою до свого образу.

У колекції були показані і блискучі парки, і двобічні куртки з вовни, і ніби класичні довгі чорні пальта з рукавами, які стають об’ємними від ліктя донизу.

Показ колекції Олени Голець на Ukrainian Fashion Week / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Перчинка – смокінґи як стильна та зручна альтернатива коктейльним сукням взимку.

Кольори і тканини наступного сезону затишні – легкий карамельний вельвет на піджаку, вкраплення електрику на вовні короткої куртки.

Жіночі образи чергуються з чоловічими, тож пари зможуть придивитися моделі одразу для двох. 

Вулична мода від Ірини Діль

Світом моди править street fashion, жінки бажають легкості та комфорту і давно змінили високі підбори на зручне спортивне взуття, а обтислий одяг та корсети на моделі oversize.

Засновниця бренду Iryna DIL комбінує полярні стилі та знаходить баланс, щоб показати актуальний тренд street style у гардеробі сучасної жінки.

Вона поєднує стьобані матеріали з твідом, плащовою тканиною та складною декоративною вишивкою, а також пропонує штучне хутро – до колекції ввійшли укорочені шубки з вишитими вставками та дублянка, де хутро поєднується з модною картатою вовною.

Показ колекції Iryna DIL на Ukrainian Fashion Week / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

У колекції представлено багато трикотажних елементів, зокрема, ультрасучасна клейонка – інноваційний матеріал, виготовлений за допомогою 3D-друку з нанесенням впізнаваного квіткового принта.

При цьому, Ірина Діль переконана, що саме сукня – мова, якою жінка заявляє про себе світові, тому не обійшлося і без традиційних «жіночних» тканин – шовку, шифону, шовку з ефектом деворе і найтонших мережив.

Любов Базів

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-