На кінопремію “Золота Дзига” подали 97 фільмів

На кінопремію “Золота Дзига” подали 97 фільмів

Укрінформ
На участь у третій Національній кінопремії “Золота Дзига” подано 97 повнометражних і короткометражних фільмів.

Про це повідомляється у середу на сайті Української кіноакадемії.

“На участь у Третій кінопремії подано 97 повнометражних та короткометражних стрічок. Серед них 27 повнометражних ігрових, 37 короткометражних ігрових, 18 документальних та 15 анімаційних”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі триває селекція фільмів на відповідність вимогам регламенту кінопремії. І з 4 лютого члени Кіноакадемії розпочнуть голосування за фільми-претенденти на “Золоту Дзигу”. Номінантів на Третю Національну кінопремію буде оголошено у березні.

Читайте також: Визначені лауреати 23-ї загальнонаціональної програми «Людина року – 2018»

“Щороку число українських фільмів збільшується, що вже є ознакою живого кінопроцесу. Як показує кінотеатральна практика 2018-го, найпопулярнішими стають комедійні стрічки – від “Скаженого весілля” до “Я, ти, він, вона”, котрий перевершив касовий рекорд серед національних картин вже 2019-го. Сподіватимемося на продовження тенденції – щодо збільшення кількості стрічок, їхнього жанрового, стилістичного й мистецького різноманіття”, - зазначив голова правління Української кіноакадемії Володимир Войтенко.

Цього року статуетка “Золота Дзига” вручатиметься у 20 номінаціях. До звичних номінацій додалися дві нові: за найкращу пісню та найкращий монтаж.

Церемонія вручення Третьої Національної кінопремії “Золота Дзига” відбудеться 19 квітня в КВЦ “Парковий”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-