У Норвегії обговорили співпрацю з Україною у сфері кіно

У Норвегії обговорили співпрацю з Україною у сфері кіно

Укрінформ
На Українсько-норвезькому бізнес-форумі в Осло розглянули можливість співпраці у кінематографічному бізнесі та перспективи створення спільного кінопродукту.

Про це розповів міністр культури України Євген Нищук, який взяв участь у форумі, повідомляє прес-служба Мінкульту.

"Дуже важливо, що серед таких важливих питань у стратегічних для України темах є місце для культури. Це дає нам можливість говорити не формально, а про конкретні ініціативи, підтримувати та реалізовувати проекти, які можуть бути цікавими не лише з мистецького, творчого погляду, а й давати реальні економічні дивіденди", – сказав Нищук.

Читайте також: Норвезькі інвестиції в українську економіку можуть сягнути $1,5 мільярда – Гройсман

За його словами, Україна перебуває у перехідному періоді, суспільство і влада вчаться по-новому осмислювати роль та місію культури.

"Ми створюємо нові, сучасні та актуальні інструменти підтримки галузі. Зокрема, я кажу про Український культурний фонд та Український інститут книги. Ми головним чином говоримо про синергію політичної волі, громад, бізнесу та культури. І такі майданчики – гарна нагода говорити про національні ініціативи на міжнародному рівні та обмінюватися досвідом", – підкреслює міністр.

Як зазначається, на форумі діє п’ять паралельних сесій: ІКТ, енергетика, морепродукти та сільське господарство, виробництво, демократичний розвиток. Основна увага бізнес-форуму зосереджена на політичних реформах та покращенні бізнес-клімату в Україні, економічній ситуації та інвестиційних можливостях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-