Українці в середньому витрачають 1 820 грн на покупки в інтернеті – дослідження

Українці в середньому витрачають 1 820 грн на покупки в інтернеті – дослідження

Укрінформ
У 2018 році кількість українців, що купують в інтернеті, збільшилась на 500 тисяч осіб і сягнула майже 7 мільйонів. А середній чек користувачів інтернет-магазинів становив 1 820 грн.

Про це Укрінформу повідомили на торгівельному майданчику OLX із посиланням на дослідження GfK, проведене у жовтні минулого року.

"За рік кількість українців, що регулярно користуються інтернетом, збільшилася більш ніж на мільйон. А купувати щось у мережі стали ще приблизно 500 000 людей, як показало жовтневе дослідження GfK. Таким чином, зараз українська аудиторія онлайн-шопперів – це майже 7 мільйонів чоловік", – розповіли в OLX.

Читайте також: Яким брендам довіряють українці та чому?

Зазначається, що дослідження GfK проводиться методом онлайн-опитування інтернет-користувачів по всій країні у віці від 16 років і старше. Вибірка у кожній хвилі –  близько 1000 інтернет-користувачів.

Серед товарів, які купували найбільше, опинились техніка й одяг – їх купують 47% інтернет-шопперів. У трійці категорій-лідерів на платформі найбільше угод відбулося в розділах дитячих товарів, електроніки й одягу.

Порівняно з попереднім роком, у 2018-му на 24% зріс продаж транспортних засобів.

Читайте також: Гройсман назвав рівень зарплат в 2019 р.

Суми за рік теж досить значні. Якщо у 2017 році вартість усіх угод дорівнювала майже 500 млн грн, то у 2018 році вона зросла вдвічі. Те саме відбулося і з середнім чеком на доставку: зараз його сума складає 850 грн.

Портрет інтернет-споживача майже не змінився. Найчастіше це людина з повною вищою освітою віком 26-35 років. Чоловіків і жінок, які купують в інтернеті, приблизно однакова кількість: 53% і 47% відповідно. Чверть інтернет-покупців не працюють. А середній дохід працевлаштованої більшості за рік збільшився на 30% і сягнув 5 160 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-