В Австралії спека сягнула рекордних 49 градусів

В Австралії спека сягнула рекордних 49 градусів

Укрінформ
Температура повітря у південній Австралії у четвер, 24 січня, перевищила 49 градусів за Цельсієм та досягла рекордного рівня.

Про це повідомляє DW.

Як зазначається, за даними метеорологічне бюро, на північ від міста Аделаїда температура становить 49,1 градуса, а в самому місті - 46,6 градуса, що перевищило рекордний показник 1939 року.

Окрім того, власні температурні рекорди побиті вже в 13 містах на півдні Австралії. У деяких штатах до кінця дня температура може сягнути 50 градусів.

Читайте також: У Австралії вимагали безпеки для жінок після вбивства ізраїльської студентки

Державні органи охорони здоров'я повідомили, що за останню добу медичну допомогу через перегрівання отримали 44 людини. Там закликали стежити за станом літніх людей і тих, хто має проблеми зі здоров'ям.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що від спеки в деяких регіонах країни плавиться асфальт. Уночі температура повітря сягає подекуди 36 градусів. Через спеку були скасовані деякі маршрути автобусів, пасажири користуються трамваями чи потягами. Тисячі людей перечікують рекордну спеку на пляжах і у торгових центрах. У деяких місцях людям роздають безкоштовне пиво.

Читайте також: Українцям обіцяють сніг, дощ та ожеледицю

Аварійні служби країни перебувають у стані готовності, оскільки у 13 районах існує загроза лісових пожеж.

Окрім того, місцева влада попередила, що через перегрівання з дерев падають сотні кажанів, та закликала жителів уникати контактів із тваринами. Минулого тижня в Східній Австралії на берегах річок виявили мільйони загиблих риб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-