Релігія не забороняє щеплення - Супрун

Релігія не забороняє щеплення - Супрун

Укрінформ
На Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій представники релігійних громад заявили, що релігія не забороняє вакцинуватися.

Про це сказала журналістам у середу в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми зустрічалися із Радою церков, то вони нас запевнили, що жодна з релігій, яка представлена на Раді, її священики чи релігійні лідери не закликають людей не вакцинуватися. Вони погоджуються, що вакцинація - важлива річ", - наголосила Супрун.

Читайте також: Супрун обіцяє лікарням навідуватись без попередження

Як повідомляв Укрінформ, за словами Супрун, наразі готуються юридичні документи, аби зібрати комісію, на якій розглянуть питання про необхідність оголошення епідеміологічного стану через захворюваність на кір.

У селі Шевченкове, що входить до складу Кілійської об'єднаної громади Одеської області, 21 січня медики діагностували кір у 48 дітей. Батьки відмовлялися робити їм щеплення з релігійних переконань. Станом на 22 січня там було підтверджено 58 випадків захворювання на кір. На всій території Кілійської ОТГ, у с. Шевченкове, м. Кілія та с. Ліски через кір введено карантин.

Загалом з 28 грудня 2018 року по 18 січня 2019 року на кір в Україні захворіли вже 8 498 людей - 3 537 дорослих та 4 961 дитина. За даними МОЗ, загалом цього року від ускладнень кору померли вже п’ятеро людей. У 2018 році кір забрав 16 життів.

Кір - надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом.

Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень (пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту тощо), а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-