Пісня Христини Соловій стала саундтреком фільму “Крути 1918”

Пісня Христини Соловій стала саундтреком фільму “Крути 1918”

Укрінформ
Співачка Христина Соловій презентувала пісню “Стежечка”, в основу якої лягла поезія Івана Франка. Ця композиція стала офіційним саундтреком до нової стрічки “Крути 1918”.

Про це повідомляє прес-служба співачки.

“Музику я написала на вірш “Отсе тая стежечка” улюбленого Івана Франка – видатного поборника української соборності. Пісня написана більше п’яти років тому, а текст – у минулому столітті. Це хвилююче, що у День соборності України вони зійшлись в одному часопросторі і стали супроводом фільму “Крути 1918”, – говорить Христина Соловій.

Для неї це перший досвід співпраці з кінематографом. “Пригадую, як колись захоплювалась саундтреком Святослава Вакарчука до фільму “Украдене щастя” за мотивами драми Івана Франка. Тоді в мені й зародилась мрія написати свій саундтрек”, – зізнається співачка Соловій.

Читайте також: У прокат виходить фільм “Крути 1918”

Пісня “Стежечка” входить до останнього альбому Христини Соловій “Любий друг”, який вийшов у жовтні 2018 року. Вона стала офіційний саундтреком історичного екшену Олексія Шапарєва  “Крути 1918”, який вийде в широкий прокат 7 лютого.    

“Коли ми думали над музичною концепцією стрічки, зрозуміли, що в чоловічій історії нам вкрай необхідний жіночий голос, який би посилив драматургію. І перша, хто спав на думку – це Христина Соловій, душа сучасної української пісні. Ми, творці фільму, радіємо, що в нас вийшла така плідна співпраця”, – розповів продюсер фільму “Крути 1918” Андрій Корнієнко.

Також у стрічці можна буде почути музику гурту “Гайдамаки”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-