Назвали ім’я нового керівника Театру на Лівому березі

Назвали ім’я нового керівника Театру на Лівому березі

Укрінформ
У результаті конкурсу на посаду очільника Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра перемогли двоє претендентів.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці театру.

“Сьогодні, 18 січня 2019 року, у Департаменті культури КМДА відбувся конкурс на заміщення посади директора-художнього керівника Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. За результатами цього конкурсу переможцями стали Стас Жирков і Тамара Трунова”, – йдеться у повідомленні.

Трунова зняла свою кандидатуру на користь опонента. Таким чином Жирков очолив Театр на Лівому березі. Але режисери оголосили, що працюватимуть над програмою театру разом.

Читайте також: Тисяча і один грант. Рік театру

“Ми давно поряд: перші кроки у професії, перші перемоги, перші невдачі і завжди підтримували одне одного, не пропускали прем'єри і завжди були "на зв'язку"! Півтора тижні тому ми зустрілися на півгодини, щоб обговорити новини, плани, майбутні роботи і проговорили замість півгодини - майже три години. І зрозуміли, що ми дивимось в одному напрямку. Взагалі, це нам здається ознака нашого покоління - нам немає чого ділити, бо коли ми розпочинали майже всі робили вигляд, що "нас немає", але ми відбулися і всі товаришуємо, і допомагаємо одне одному. Так от , проговорили ми півгодини і зустрілись наступного дня - те саме! І ми вирішили, що ми хочемо йти на конкурс на посаду директора - художнього керівника Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра разом. Як одна команда. Ми віримо в те, що сучасний театр може існувати лише в тісній командній роботі, лише тоді, коли буде горизонтальна, а не вертикальна система роботи театру і ми дуже прагнемо цього”, – поділився у своєму Facebook Стас Жирков.

Також новий керівник театру додав: “Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра – це театр, який готовий реагувати на події в світі, не забуваючи, що інколи все це вже було передбачено до нас”.

Стас Жирков – український режисер, Заслужений артист України. З 2014 року є художнім керівником театру «Золоті ворота». Також співпрацює з іншими столичними театрами, зокрема Молодим театром, Театром на Подолі та Магдебурзьким театром (Німеччина). У доробку Жиркова – близько 20 вистав на українській сцені, а також за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-