МоржіFest на Водохреще та оркестр при свічках: пірнаємо у вихідні

МоржіFest на Водохреще та оркестр при свічках: пірнаємо у вихідні

Афіша
Укрінформ
Хоч головну ялинку столиці вже демонтували, зимових розваг точно не поменшало. Цими вихідними святкуємо Водохреще та катаємося на лижах вночі.

Paganini Forever

Що цікавого: Paganini Forever – нова концертна програма філармонічного симфонічного оркестру. Прозвучить музика як самого Ніколо Паганіні, так і парафрази за його творами. Солісти – лауреати міжнародних конкурсів Антоній Баришевський (фортепіано, Україна) та Юлія Ван (скрипка, Китай). За диригентським пультом – Микола Дядюра.

Програма:

Н. Паганіні / М. Скорик – Каприси;

С. Рахманінов – Рапсодія на тему Паганіні для фортепіано з оркестром;

Н. Паганіні – Концерт № 1 для скрипки з оркестром.

Коли: 18 січня о 19:00

Де: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2)

Скільки: 100-500 грн

Більше інформації: Facebook

Моржі Fest. Водохреще у Києві

Що цікавого: 7-й Всеукраїнський фестиваль моржів МоржіFest з нагоди святкування Водохреща в Києві.

Що це таке? Захід, покликаний на популяризацію моржування, як способу покращення здоров’я, разом із традиційним масовим окунанням в освячену водохресну купіль.

Коли: 19 січня

Де: X-PARK у парку «Муромець»

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Водохреще у Феофанії

Що цікавого: Для відвідувачів парку будуть працювати безкоштовні місця для обігріву та перевдягання. Спеціально обладнані палатки будуть розташовані поруч із центральним озером парку «Феофанія», а доріжки до озера будуть застелені соломою.

Також відвідувачі парку зможуть взяти участь у народних гуляннях та насолодитися виступами українських фольклорних колективів.

Коли: 19 січня

Де: парк «Феофанія»

Скільки: 30 грн

Більше інформації: Facebook

Читайте також: Де в Києві можна пірнути в ополонку на Водохреще

Свято Водохреща у Древньому Києві

Що цікавого: Гостей чекає театралізоване дійство «На Йордані», що оповідає біблійну історію про житіє Іоанна Хрестителя. Доповнить програму традиційний різдвяний вертеп. Також театр Древнього Києва подарує гостям прецікаву казку.

Святкова хресна хода до озера відбудеться 19 січня о 14:00. Біля озера буде проведено урочистий молебен, після якого відбудеться занурення у освячену воду.

Коли: 19-20 січня

Де: Парк «Київська Русь»

Скільки: 200 грн

Більше інформації: Facebook

А для тих, хто планує святкувати Водохреще на Гідропарку, є інформація від київського метрополітену.

Благодійна Різдвяна Свічечка

Що цікавого: Традиційна пластова Різдвяна Свічечка відбудеться в колонній залі КМДА. Але не все буде по-звичному: цьогоріч захід відбудеться у новому фестивальному форматі, тому нудьгувати не буде ніхто – від пташенят до поважних сеніорів!

Коли: 19 січня

Де: Колонна зала КМДА (вул. Хрещатик, 36)

Скільки: Від 70 грн

Більше інформації: Facebook

Нічні катання

Що цікавого: Нічні катання у Протасовому Ярі. Можна скористатися послугами інструктора, прокат спорядження працюватиме з 22:30 до 4:00.

Коли: 19-20 січня

Де: Протасів Яр

Скільки: 175-350 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка-ярмарок у Палаці Спорту

Що цікавого: Великий розпродаж одягу, хутрових виробів, взуття, аксесуарів та нові колекції провідних українських фабрик за цінами виробників.

Недорогий вітчизняний трикотаж для дітей і дорослих з Кременчука, Полтави, Мелітополя, Олександрії, жіночий, чоловічий та дитячий одяг, шикарні сукні, пальта з натуральних тканин львівського, харківського, київського виробництва, нові колекції дніпровських, харківських та житомирських виробників взуття.

Коли: 19-21 січня

Де: Палац Спорту

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Запорожці – піонери української колонізації

Що цікавого: Лекція на тему «Запорожці – піонери української колонізації Причорномор’я за часів Нової Січі». Дізнайтеся, як український світ поширився на Степовому кордоні Європи аж до берегів Чорного моря.

Лекцію читає кандидат історичних наук Світлана Андрєєва.

Коли: 19 січня

Де: Клуб «Наш формат» (провулок Алли Горської, 5-А)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Розширений церемоніал на честь загиблих Кіборгів

Що цікавого: У Залі Пам`яті Збройних Сил України відбудеться розширений церемоніал, присвячений пам`яті всіх загиблих Кіборгів за 242 дні оборони Донецького аеропорту.

Коли: 20 січня

Де: Генеральний Штаб Міністерства Оборони України (Повітрянофлотський проспект, 6)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Панахида, приурочена до трагічної річниці за загиблими Кіборгами

Що цікавого: Панахида, приурочена до трагічної річниці за загиблими Кіборгами Донецького аеропорту та усіма загиблими учасниками бойових дій, які ціною свого життя відстоювали територіальну цілісність та свободу України. Помоліться та вшануйте пам’ять полеглих всіх Героїв.

Коли: 20 січня

Де: Михайлівський золотоверхий собор

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Оркестр при свічах – романтика зимового вечора

Що цікавого: «Оркестр при свічах» – концерт, складений з перлин слухацьких симпатій. «Маленька нічна серенада» Моцарта і «Шербурські парасольки» Мішеля Леграна, «Лібертанго» Астора Пяццолли, «Угорський танець № 5» Брамса і музика з кінофільму «Чоловік і жінка» Френсіса Лея, та багато інших творів. У концерті беруть участь провідні українські музиканти – Національний президентський оркестр.

Коли: 20 січня

Де: Центральний Будинок художника

Скільки: Від 135 грн

Більше інформації: Facebook

Концерт до дня народження Богдана Ханенка

Що цікавого: Концерт до 170-річчя від дня народження засновника Музею Ханенків. Відомий як власник та дослідник цінних зібрань предметів археології та світового мистецтва, упорядник і видавець наукових каталогів, спонсор археологічних досліджень у Києві та по Україні, Ханенко у 1890-х роках очолив і довів до успішного завершення справу організації відкриття у Києві першого публічного музею.

У програмі концерту: А. Вівальді, Й. С. Бах, К. Монтеверді, Г. Ф. Гендель, В. А. Моцарт, Х. Бусто, Ж. Масне.

Коли: 20 січня

Де: Музей Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)

Скільки: 90 та 120 грн

Більше інформації: Facebook

Екскурсія «Крила, ноги, головне – хвіст»

Що цікавого: Екскурсія про життя-буття київських тварин.

Ви коли-небуть замислювались над тим, що в місті живуть не лише люди? Ми кожен день проходимо повз інших мешканців Києва. Це – коти, собаки, птахи, дерева, квіти. І кожен з них міг би розповісти вам свої історії міста.

Коли: 20 січня

Де: станція метро «Золоті ворота»

Скільки: 120 грн

Більше інформації: Facebook

«Дріс»

Що цікавого: Цей фільм – захоплива прогулянка разом із зірковим дизайнером. Унікальна можливість побачити процес створення колекцій, прогулятися складом Rue du Chemin Vert, де проходили кілька показів його бренду й навіть на власні очі побачити процес виготовлення фірмових вишивок, що виготовляються в окремій майстерні Дріса у Калькутті.

Режисеру стрічки знадобилося три роки, аби вмовити Ван Нотена зняти фільм про його життя та творчість. Рейнер Хольцемер показує досі невідому сторону легендарного бельгійського кутюр’є, що неодмінно буде цікава навіть тим, хто ніколи не слідкував за сучасною модою.

Коли: з 17 січня

Де: Кінотеатр «Київ», «Кінотеатр «Жовтень», Планета кіно

Скільки: Від 80 грн

Більше інформації: Facebook

Вистава «Frida»

Що цікавого: Спільний мистецький проект НЦТМ імені Леся Курбаса і театру «SOLO».

Хто вона – Фріда Кало? Небажана дочка, мексиканка, художниця, сюрреалістка, дружина Дієго Рівери, істеричка, комуністка, бісексуалка, інвалід?.. За допомогою пензля і полотна Фріда намагалася зрозуміти себе, дослідити свій внутрішній світ і показати його іншим. Довести, що вона не просто прикута до ліжка дівчинка, а набагато більше.

Вистава створена за п’єсою Тетяни Іващенко «Скажена голубка».

Коли: 18 січня, 14-15 лютого

Де: Центр Леся Курбаса (вул. Володимирська, 23-В)

Скільки: 100 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка Івана Марчука «Земля моя – краса моя»

Що цікавого: Де б не жив Іван Марчук, у своїх гіперреалістичних полотнах він відтворював лише краєвиди рідної землі. Саме картини одного з 13-ти творчих циклів художника – «Пейзаж» – представлені в експозиції ретроспективної виставки «Земля моя – краса моя». Перебуваючи у пошуках власного творчого стилю, у 1972 році митець для передачі одухотвореності природи винайшов власну цілком оригінальну техніку «пльонтанізм» (від діалектного слова «пльонтати» – плести, переплітати), котра балансує на межі рукотворного і технологічного і через складність філігранного виконання і трудомісткість практично не підлягає повторенню. Експозиція містить близько 60 полотен, створених протягом 1972– 2019 років.

Коли: 15 січня – 3 лютого

Де: Національний музей «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9)

Скільки: 65 грн

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-