Лікар сам вирішує, чи йти до пацієнтів - Супрун

Лікар сам вирішує, чи йти до пацієнтів - Супрун

Укрінформ
Рішення про відвідання хворого вдома приймає сам сімейний лікар, це його відповідальність.

Про це заявила у коментарі журналістам в.о.міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Лікарі — це професіонали, які ходили до медуніверситету, закінчували інтернатуру і мають великий досвід у лікуванні своїх пацієнтів. Це є їхнє рішення, як лікаря, чи піти до пацієнта, чи ні. Вони є фахівці у своїй практиці і розуміють, коли це робити. Виписано, коли “швидка” допомога може відмовитися — це дуже чітко виписано. Щодо сімейних лікарів — це для них є розмова з пацієнтом”, - зазначила Супрун.

За її словами, лікарю при вирішенні питання, чи відвідувати пацієнта вдома, не слід керуватися лише рівнем температури тіла хворого.

Читайте також: Ліки, які часто повертатимуть до аптек, заборонять — Супрун

“Слід враховувати спроможність самого пацієнта прийти до свого лікаря. Це також є причиною, щоб лікар виїхав до свого пацієнта, чи є якісь складнощі. Це є відповідальність самого лікаря, щоб зробити це рішення разом з пацієнтом”, - сказала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, після укладення декларації про надання послуг на первинній ланці, пацієнт та лікар напряму будуть вирішувати щодо формату консультації та необхідності виклику медика додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-