Супрун нагадала основні ознаки переохолодження

Супрун нагадала основні ознаки переохолодження

Укрінформ
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала бути обережними через мороз та нагадала основні ознаки переохолодження.

Про це урядовець написала у Facebook .

"Пам’ятайте, про ознаки переохолодження — тремтіння, млявість, виснаження, сонливість, порушення вимови та здатності мислити. Від переохолодження людина може також втратити свідомість. У дітей ці ознаки можна помітити, якщо шкіра яскраво-червона та холодна, а вони самі дуже мляві. В разі переохолодження людини спочатку телефонуйте 103", - зазначила Супрун.

Вона додала, що до приїзду допомоги людину слід перемістити в тепле приміщення, зняти та висушити мокрий одяг, вкрити постраждалого ковдрою, напоїти теплий напоєм, але не алкогольним, якщо людина може ковтати, нагодувати її чимось солодким.

Читайте також: Супрун розвінчала міф про зігрівальну дію алкоголю

Водночас Супрун наголосила, що не можна намагатися зігріти людину в гарячій ванні, не слід чіпати обморожені ділянки тіла та масажувати їх, у жодному разі не розтирати шкіру снігом, не опускати уражені кінцівки у гарячу воду та не прикладати їх до батареї чи обігрівача, а також не давати постраждалому пити алкоголь. За її словами, такі дії можуть призвести до зупинки серця.

Урядовець порадила не виходитите з дому голодними, а якщо змерзли – з’їсти щось і пийте достатньо рідини, не курити та не зігріватися алкоголем, відмовитися від тісного взуття та одягати кілька шарів одягу. Крім, вона рекомендувала не забувати про рукавички, шапку, шарф, піднятий комір, бути активними, але уникати перевтоми, і кожні півгодини-годину заходите у тепле приміщення

Як повідомляв Укрінформ, за останні тижні – з 12 грудня 2018 року по 8 січня 2019 року – в Україні внаслідок переохолодження померли 64 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-