Viber дізнався, хто частіше пише колишнім

Viber дізнався, хто частіше пише колишнім "підшофе"

Дослідження
Укрінформ
Мобільний додаток для дзвінків та обміну повідомленнями Viber підбив підсумки року в Україні та поділився результатами дослідження активності українських користувачів, яке показало відмінності у використанні месенджера чоловіками та жінками.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Viber.

Так, використовуючи Viber, українці віддають перевагу дзвінкам: 54% користувачів обирають варіант зателефонувати співрозмовнику, а 46% — написати.

При цьому чоловіки обирають дзвінки частіше, ніж жінки. Близько 57% опитаних чоловіків вважають, що краще телефонувати співрозмовникам. У той час як половина опитаних жінок обирають варіант написати повідомлення.

У середньому, 28% українців телефонують більше 10 разів на день. А ще половина українців більше 10 разів на день пишуть повідомлення у месенджерах.

Кількість здійсненних дзвінків також залежить від віку користувача: молодь віддає перевагу повідомленням, а не дзвінкам. Більша частина користувачів у віці до 18 років телефонують до 3 разів на день, а третина користувачів старше 25 років здійснюють 10 і більше дзвінків протягом доби. Найбільш активно пишуть повідомлення у мессенджерах користувачі у віці від 18 до 25 років — близько двох третин опитаних відправляють 10 і більше повідомлень на день.

Дослідження Viber зруйнувало гендерний стереотип: виявилося, що емодзі та стікери мають більше значення для чоловіків, ніж для жінок. Їх відсутність визнали приводом для образи майже 10% опитаних чоловіків і 5% жінок. Смайлики важливі і для молоді: чат без стікерів та емодзі засмутить кожного десятого користувача у віці від 18 до 25 років.

Якщо говорити про привітання, одного повідомлення у мессенджері може не вистачити і близьким варто зателефонувати — так вважає третина всіх опитаних. При цьому кількість опитаних майже у рівній мірі розділилася на тих, хто любить вітати близьких повідомленнями, і на тих, хто вважає за краще і написати повідомлення, і зателефонувати.

Читайте також: В Індії дві жінки вперше зайшли до храму, нехтуючи віковою забороною

Дослідження виявило, що у стані алкогольного сп'яніння екс-коханим відправляють повідомлення 34% українців. Більш схильні до онлайн спілкування з колишніми мають чоловіки.

При цьому, близько 40% українців хотіли б мати функцію відключення Viber у стані алкогольного сп'яніння, у той же час близько третини опитаних іронічно відзначають, що така функція вже існує — це їх мозок.

Зазначається, що функцією видалення повідомлень користувався кожен третій українець, а регулярно видаляє повідомлення "для всіх" майже кожен п'ятий користувач. При цьому жінки частіше "чистять" переписку. Також дослідження показало, що така функція більш популярна серед українців від 25 до 40 років, ніж серед молоді від 18-25 років.

Viber — додаток для дзвінків та обміну повідомленнями. На сьогодні кількість зареєстрованих користувачів Viber у світі складає понад 1 млрд чоловік. В Україні месенджером користуються 97% всіх власників смартфонів.

Viber є частиною Rakuten Inc., світового лідера у сфері електронної комерції та фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-