У Харкові бегемотиха Степанида викупалася у басейні з пелюстками троянд

У Харкові бегемотиха Степанида викупалася у басейні з пелюстками троянд

Фото
Укрінформ
У Харківському зоопарку в басейні, прикрашеному пелюстками троянд, відсвяткувала свій 26 день народження бегемотиха Степанида.

Степанида народилася 1992 року в родині самки Красуні й самця Сені, повідомляє сайт Харківського зоопарку.

"Степанида - 16-й бегемот, народжений в зоопарку, а бегемотів тут утримують з 1961 року і вони регулярно дають потомство. Наші бегемоти роз'їхалися до багатьох зоопарків", - розповідають у зоопарку. Щодо характеру Степаниди, то вона пішла в свого батька: доброзичлива і ласкава, любить кавуни, гарбузи, полуницю, яблука, моркву. А ось сливи категорично не переносить", - йдеться в повідомленні.

З огляду на гастрономічні пристрасті Степаниди, її вирішили привітати святковим "серцем" із моркви, капусти, яблук, солодкого перцю і сіна - подарунок припав іменинниці до смаку і вона з'їла його за лічені хвилини.

Також на честь свята басейн іменинниці прикрасили пелюстками троянд. Степанида сприйняла сюрприз "на ура": хлюпалася і перекидалася у воді та навіть спробувала пелюстки на смак.

Нині, розповів кореспонденту Укрінформу директор зоопарку, доктор біологічних наук, професор Олексій Григор'єв, зоопарк закрито для відвідувань: проводиться масштабна реконструкція.

"2019 року харків'яни і гості міста побачать зовсім новий зоопарк, де відвідувачі, відповідно до світової тенденції, отримають можливість максимально наблизитися до тварин, відпочивати серед них, спостерігаючи за ними в практично природному середовищі", - пояснив директор.

Як стало відомо, реконструкція та оновлення зоопарку і прилеглої території, розпочаті 2016 року, обійдуться міському бюджету в майже 2 млрд грн.

Датою заснування Харківського зоологічного саду вважається 1896 рік, коли на площі в 2 гектари, орендованій у міського саду біля нинішнього університету імені Каразіна, організували виставку домашніх тварин і птахів, до яких згодом додалися дикі тварини.

Читайте також: Київ прихистить хижаків із Покровська, які жили у поганих умовах

Нинішня колекція Харківського зоопарку, члена Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, налічує понад 7 тисяч особин тварин з усього світу, багато з яких занесено до Червоної книги.

Фото: Харківський зоопарк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-