Театральна “GRA“ визначила переможців

Театральна “GRA“ визначила переможців

Фото
Укрінформ
Перший Всеукраїнський театральний Фестиваль-Премія «ГРА» «GRA» («Great Real Art») визначив переможців і урочисто нагородив найкращі театральні колективи України у столичному театрі оперети.

Як передає кореспондент Укрінформу, 

Це перша театральна премія, яка охопила театральну спільноту всіх регіонів нашої країни. 

«Нарешті в Україні з’явилася театральна премія, яка охопила усю театральну спільноту всіх регіонів нашої країни. До цього уславлена і прекрасна «Київська пектораль» робила великий театральний розголос, але театрали з регіонів були не дотичні до цієї події», - сказав  міністр культури України Євген Ніщук, вітаючи учасників урочистого нагородження.

«Тепер, ми маємо ще один надзвичайний магічний вечір, коли збирається уся театральна спільнота, а завтра-післязавтра піде сарафанне радіо. І люди місяць-два будуть говорити про тих, кого відзначили, хто виграв, хто номінований. Не про корупцію, ціни на газ та ковбасу, а про Його величність театр!», - наголосив він.

Фестиваль тривав з 24 по 30 листопада на майданчиках Київських театрів, переможців визначали у 5 номінаціях. 

Церемонія нагородження переможців першого Всеукраїнського театрального фестивалю-премії "ГРА" в Києві / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Найкраща драматична вистава за версією першого Всеукраїнського Фестивалю-Премії «Гра» - «Вій. Докудрама» Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. 

Найкраща музична вистава у жанрі опери/оперети/мюзиклу - вистава «Дідона та Еней» Громадської організації «Open Opera Ukraine».

Грошова премія номінації «За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу» рішенням журі розподілена між двома заявленими в номінації виставами.

Журі особливо відзначило звучання оркестру та диригента у виставі «Дідона та Еней» та виконавицю ролі Жанни Олександру Студзінську у виставі «Біла ворона».

Найкраща експериментально-пошукова вистава - «Гамлет» Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка. 

Найкраща вистава камерної сцени - «Віталік» «Дикого театру». 

Найкраща вистава для дітей - «Ангелик, що загубив зірку» Чернігівського обласного театру ляльок імені Олександра Довженка 

Особлива відзнака жур першого Всеукраїнського Фестивалю-Премії «Гра» - «Тату, ти мене любив?» Київського академічного театру «Золоті ворота».

Засновником та організатором Фестивалю-Премії є Національна спілка театральних діячів України.

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-