Скульптури Пінзеля тепер можна побачити у 3D

Скульптури Пінзеля тепер можна побачити у 3D

Фото
Укрінформ
Проект «Під Зорею Пінзеля. 3D-вимір» презентовано у Софії Київській групою ентузіастів з Тернополя за підтримки Українського культурного фонду.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Поставили перед собою амбітну мету – за допомогою сучасних технічних засобів створити 3D- моделі скульптур видатного європейського барокового майстра Георга Іоанна Пінзеля, творчість якого сягнула свого апогею на Тернопільщині наприкінці XVIII століття. Вважаємо, що це сприятиме як популяризації творів геніального скульптора, так і позитивному іміджу України як полікультурної держави», - сказала кореспонденту агентства у день презентації проекту його координатор Наталія Волощук.

Скульптури Пінзеля у 3D-форматі / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

Ініціатор і партнер проекту Тарас Демкура додав, що такий задум виник у нього кілька років тому, після виставки робіт Пінзеля у Луврі.

«Тоді, у 2013 році, коли ми привезли ці роботи у Париж і я побачив, якому ризику під час транспортування піддаються ці дивовижні витвори мистецтва, задумався над проектом, який би дав можливість розкрити спадщину всесвітньовідомого майстра різця без транспортування його творів у ту чи іншу країну. І нам, думаю, це вдалося після оцифрування та переведення у 3D-формат низки творів Пінзеля», - сказав Демкура.

Читайте також: У Харкові презентували проект, присвячений Пінзелю та бароковому мистецтву

Всього, за його словами, поки що і відскановано, і створено 14 високополігональних 3D-скульптур Іоанна Георга Пінзеля з розробкою віртуальних екскурсій приміщеннями, де вони зберігаються.

Нині оригінали робіт митця знаходяться у музеях та храмах Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-