Кіберполіція прикрила піратський сайт

Кіберполіція прикрила піратський сайт

Укрінформ
Піратський сайт onemov.net припинив існування.

Про це повідомляє департамент кіберполіції Національної поліції України.

«Веб-ресурс діяв протягом останнього року. Наразі його роботу заблоковано. Поліцейські перевіряють причетність адміністратора сайту до адміністрування ще близько 10 подібних піратських сайтів», — йдеться в повідомленні департаменту.

Зловмисником виявився 24-річний мешканець Запоріжжя, який створив та адміністрував піратський сайт onemov.net.

Правоохоронці встановили, що молодик на веб-ресурсі onemov.net відтворював та розповсюджував аудіовізуальні твори, права на які належать компанії Universal City Studios LLLP (Universal), представником якої в Україні є Українська антипіратська асоціація. Аудиторія відвідувачів сайту не обмежувалася кордонами України, оскільки більшість фільмів, розміщених на цьому ресурсі, відображалася англійською мовою. Пізніше фільми з'являлися російською та українською мовами. Таким чином, охоплення аудиторії збільшувалося.

Як повідомляє Нацполіція, в Запоріжжі, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. У його квартирі вилучено системний блок персонального комп'ютера, що містить електронну панель адміністрування сайтом. Крім того, виявлено маршрутизатор, що використовувався для забезпечення адміністрування зазначеного веб-ресурсу, та банківські картки, на які зараховувалися кошти від розміщення реклами на вказаному сайті.

Читайте також: Порошенко підписав закон про боротьбу з піратством

Перевіряється причетність фігуранта до адміністрування та створення ще близько 10 піратських інтернет-сайтів. Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-