Грудне вигодовування знижує ризик ожиріння та діабету - ВООЗ

Грудне вигодовування знижує ризик ожиріння та діабету - ВООЗ

Укрінформ
Прикладання немовляти до грудей матері відразу ж після народження зміцнює імунну систему новонародженого і попереджає розвиток неінфекційних хвороб.

Про це повідомляють Новини ООН, посилаючись на результати досліджень, проведених експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

“Прикладання немовляти до грудей матері у першу годину життя служить своєрідним першим «щепленням» - потужною підтримкою імунітету дитини. Материнське молоко грає дуже важливу роль у відвертанні неінфекційних захворювань", - зазначають у ВООЗ.

Посилаючись на останні дослідження, міжнародні експерти підкреслюють, що грудне вигодовування у перші місяці життя допомагає понизити ризик виникнення неінфекційних захворювань, включаючи діабет та гіпертонію.

“Неінфекційні захворювання складають 70 відсотків усіх хвороб на планеті. Грудне вигодовування - дуже важливе, воно може змінити життя дитини. У нас є вагомі докази того, що годування грудьми знижує ризик таких захворювань, як діабет, гіпертонія та ожиріння", - зазначають експерти.

У ВООЗ зазначають, що відношення суспільства до грудного вигодовування і підготовка медперсоналу в пологових будинках є дуже важливими.

Читайте також: Супрун розказала, що зупинить поширення небезпечних інфекцій

«Дуже важливо, щоб у пологових будинках і центрах були умови і персонал для допомоги матерям в питаннях грудного вигодовування. Також в суспільстві існує стигматизація годуючих жінок. Нам треба боротися з цією проблемою, де і коли б вона не виникала, оскільки негативне сприйняття годуючих матерів безумовно завдає великої шкоди громадському здоров'ю", - підкреслили у ВООЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-