У Вінниці відбудеться міжнародний фестиваль саксофонної музики ім. Адольфа Сакса

У Вінниці відбудеться міжнародний фестиваль саксофонної музики ім. Адольфа Сакса

Укрінформ
У Вінниці в суботу та неділю відбудеться V Міжнародний фестиваль саксофонної музики імені Адольфа Сакса - Vinnytsia Adolphe Sax Festival-2018.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив саксофоніст-засновник фестивалю Євген Попель.

"За час існування нашого фестивалю саксофонна культура України зробила шалений крок уперед, з’явилось багато чудових музикантів та колективів, які не поступаються закордонним колегам. У Європі наші саксофоністи нарозхват, і ми пишаємося, що на ювілейному, п’ятому, фестивалі Vinnytsia Adolphe Sax Festival на вінницькій сцені виступатимуть найкращі українські виконавці", - наголосив Попель.

За його словами, фестиваль триватиме упродовж двох днів, - 10 та 11 листопада. Першого фестивального дня у Вінницькій обласній філармонії відбудеться концерт "Sax Recital", учасниками якого стануть одні з найкращих саксофоністів України: Артем Голоднюк (Київ), Данило Довбиш (Київ), Євген Попель (Вінниця). Під акомпанемент піаніно вони усі разом, у дуетах та сольно заграють композиції французьких композиторів Франсіса Пуленка, Габріеля Форе, Жоржа Бізе, Жюля Демерсмана та багатьох інших всесвітньовідомих композиторів.

Читайте також: У Каховці 7-11 листопада відбудеться фестиваль «Дні українського кіно»

Продовжиться фестиваль у неділю концертом унікального ансамблю з 12 саксофоністів Ukrainian Saxophone Ensemble, які виступлять з новою ексклюзивною програмою "Коло" у Вінницькому обласному муздрамтеатрі ім. М. Садовського. Вони виконуватимуть український фольклор, старовинні обрядові композиції, легендарний "Щедрик" та інші відомі мелодії у новому прочитанні.

Також у ході фестивалю відбудуться майстер-класи від відомих саксофоністів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-