Головреда Vogue Ukraine відсторонили після звинувачень у плагіаті

Головреда Vogue Ukraine відсторонили після звинувачень у плагіаті

Укрінформ
Головну редакторку українського журналу про моду Vogue Ukraine Ольгу Сушко відсторонили від посади після звинувачень у плагіаті.

Про це йдеться у спільній заяві групи Condé Nast International та медіа-холдингу «Медіа Група Україна».

«Ми категорично проти плагіату і починаємо внутрішнє розслідування, щоб прояснити всі обставини і деталі того, що сталося. На час розслідування Ольга Сушко буде відсторонена від посади головного редактора Vogue UA», - йдеться у заяві.

Читайте також: У Чехії міністр йде у відставку через “списаний” диплом

Нагадаємо: Сушко звинуватили у плагіаті редакторських колонок у журналі. Наприкінці жовтня читачі звернули увагу на те, що в номері «Vogue Ukraine» за червень 2018 року колонка головного редактора Ольги Сушко є точною копією вступного листи російської колеги з Harper's Bazaar Шахрі Амірханової 2006 року.

Обидва тексти є ідентичними, відрізняючись лише деякими моментами.

Читайте також: МОЗ: 90% українських студентів-медиків зізналися, що списують на іспитах

Сушко, коментуючи ситуацію, підтвердила, що звинувачення щодо даного епізоду обгрунтовані та вибачилась перед читачами і своєю редакцією.

Згодом Telegram-канал «Киёв Фэшн Лавэз» навів ще близько 9 епізодів плагіату, коли Сушко використовувала тексти інших журналістів для своїх редакторських колонок у журналі Vogue UA, проте ці звинувачення Сушко не коментувала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-