Лимонний флешмоб: для Тернопільського онкоцентру придбали ультразвуковий скальпель

Лимонний флешмоб: для Тернопільського онкоцентру придбали ультразвуковий скальпель

Фото
Укрінформ
Учасники благодійного флешмобу Citrus Life допомогли придбати для Тернопільського обласного клінічного онкодиспансеру ультразвуковий скальпель HARMONIC вартістю майже 1 млн грн.

До флешмобу, в ході якого треба було з'їсти четвертину лимона, поширити відео в соцмережі та перерахувати кошти, долучилися не тільки українці, але й жителі Франції, Італії, ІспаніЇ, Німеччини, Польщі, США, Канади. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Ультразвуковий скальпель вартістю в 1 млн грн/ Фото Олега Снітовського

«Коли започатковувалась акція, багато хто скептично до цього поставився. Але поступово необхідну суму було зібрано. Нині, коли це обладнання вже у нас, для мене особливий день. Бо ми отримали завдяки волонтерам унікальний апарат, який розширює можливості лікарів, дозволяє їм виконувати складні операції. Це один із найсучасніших електрохірургічних апаратів. Оцей ультразвуковий скальпель може розділяти тканини чи коагулювати судини», - розповів кореспонденту агентства головний лікар Тернопільського обласного клінічного онкологічного диспансеру Леонід Шкробот.

За його словами, в онкодиспансері за рік проводять  4 тис. операцій. З них близько 400 великих операцій  потребують використання саме ультразвукового апарату, кошти на який і зібрали волонтери.   

За умовами флешмобу, кожен його учасник з'їдав четвертину лимона, знімав це на відео, перераховував на придбання обладнання 100 грн, та залучав до акції друзів.  Якщо учаснику акції не вдалося з'їсти четвертину лимона, то внесок зростав до 200 грн. Лимон був обраний організаторами завдяки його властивостям затримувати розвиток ракових клітин.

Читайте також: Нобель з медицини - це крок вперед в імунотерапії раку. Недешевий поки що…

Окрім цього, а рамках Citrus Life, волонтери організували рок-концерти, благодійні мистецькі аукціони, концерти та авторські. вечори, що дозволило їм зібрати необхідну суму для придбання дороговартісниго ультразвукового скальпеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-