На Вінниччині провели ІІ Міжнародний яблучний фестиваль Apple Bar

На Вінниччині провели ІІ Міжнародний яблучний фестиваль Apple Bar

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у місті Бар у неділю відбувся ІІ Міжнародний яблучний фестиваль-ярмарок Apple Bar.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова Барської міської ОТГ Артур Цицюрський.

«Наша район, населені пункти нашої ОТГ спеціалізуються на вирощуванні та переробці яблук. Цим займаються і великі підприємства, і фермери, і в особистих господарствах люди садків насадили. Для нашої території, нашої громади – це і зайнятість, і заробітки людей, і надходження до бюджету. Ми хочемо, щоб подільське яблуко стало брендом, брендом стали місто Бар і вирощена та перероблена тут продукція садівництва. Щоб до нас приїздили по яблука, а заодно й про наші туристичні принади дізналися, ми й проводимо вже вдруге Міжнародний яблучний фестиваль-ярмарок Apple Bar», - повідомив Цицюрський.

За його словами, у межах фестивалю організатори поєднали проведення пленеру гончарів  «Відродження традицій Барської кераміки» та  форуму «Розвиток сільських території об’єднаних територіальних громад» за участі представників влади, виробників яблук та експертів і науковців. А також власне розважальну програму з виступами мистецьких колективів, виставкою-продажем яблук, виготовленої з них продукції і дегустацією різноманітних смаколиків, приготовлених із використанням червонобоких плодів від об’єднання «Гастрогід Вінниччина».

Читайте також: Медійники випробували гастротур на Львівщині

Також під час фестивалю можна було побачити та придбати найрізноманітніші вироби народних майстрів і навчитися виготовляти керамічні вироби на гончарному майстер-класі.

ІІ Міжнародний яблучний фестиваль-ярмарок APPLE BAR / Фото: Антоніна Мніх. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-