Вихідні для розумників: книжковий форум та Comic Con Ukraine

Вихідні для розумників: книжковий форум та Comic Con Ukraine

Афіша
Укрінформ
Книжки, косплей та ігри вогнеборців - немає часу сумувати на вихідних!

25 Форум видавців у Львові

Що цікавого: 25 Форум видавців у Львові – найбільший книжковий, літературний, культурний захід України і Центрально-Східної Європи. Упродовж 5 днів можна буде відвідати 1000 культурних та освітніх заходів, поспілкуватися з авторами і придбати книжки. Весь Львів традиційно перетвориться на Форум видавців, адже події відбуватимуться у Палаці Мистецтв та 50 локаціях міста.

Коли: 19 - 23 вересня

Де: Різні локації міста

Скільки: 50 -500 грн.

Більше інформації: Facebook, Сайт

Читайте також: 25 новинок до ювілейного Форуму видавців

Міжнародний фестиваль сучасної поп-культури «Comic Con Ukraine»

Що цікавого: На фестивалі сучасної поп-культури «Comic Con Ukraine» фанати анімації, кінематографу, ігор та літератури зустрінуться з кумирами та однодумцями, а також реалізують власні ідеї. Фестиваль, на якому кожен знайде себе: танцювальна програма, нечуване косплей-шоу, лекції та ігрові зони, а також масштабний ярмарок та зіркові гості.

Коли: 22 - 23 вересня

Де: Арт-завод «Платформа» (вул. Біломорська, 1)

Скільки: 200 - 500 грн

Більше інформації: Facebook

Перший масштабний фестиваль «Ігри вогнеборців»

Що цікавого: На першому в Україні фестивалі «Ігри вогнеборців», ви дізнаєтесь про те, що відчуває та бачить пожежний, коли заходить до палаючої квартиру. Як правильно виносити людину з пожежі та надавати першу медичну допомогу постраждалому. Скільки важить обладнання рятувальника.

Коли: 23 вересня 12:00

Де: Поштова площа

Скільки: Вхід вільний, але на деякі активності потрібна попередня реєстрація: тренінг-квестлабіринт вогнеборцялекторій

Більше інформації: Facebook, сайт

Фестиваль «NALIVKA Craft Beverage Festival»

Що цікавого: NALIVKA Craft Beverage Festival – єдиний масштабний фестиваль в Україні, присвячений крафтовим напоям. Жива та драйвова музика, розваги, кіно, майстер-класи, лекторій та дегустації під керівництвом експертів, а також смачні та вишукані страви на різний смак та вподобання заповнюють всі два дні. В межах NALIVKA Craft Beverage Festival відбудеться концертна програма Cover Rock Festival, присвячений музиці з найзначніших епох року та рок-н-ролу.

Коли: 22 - 23 вересня

Де: Співоче поле (вул. Лаврська)

Скільки: 150 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль «Cover Rock Festival»

Що цікавого: Cover Rock Festival – це музичний фестиваль, присвячений музиці з найзначніших епох року та рок-н-ролу. Це об’єднення декількох поколінь. Це фестиваль просто неба кавер-груп різних музичних епох, стилів та напрямків. Фестиваль відбудеться в межах NALIVKA Craft Beverage Festival. Його презентацією стане концертна програма, темою фестивалю буде World rock in Ukrainian style.

Коли: 22 - 23 вересня

Де: Співоче поле (вул. Лаврська, 33)

Скільки: 150 - 180 грн

Більше інформації: Facebook

Фестиваль «Зустрінь Друга!»

Що цікавого: На фестивалі Ви зможете зустрітись з безхатніми тваринками Русанівки і не тільки, познайомитись і, можливо, стати для когось із них найкращим другом та подарувати справжню родину. Також, дізнатись багато чого нового про спілкування та догляд за тваринами від провідних спеціалістів: ветеринарів, зоопсихологів, волонтерів.

Коли: 23 вересня 12:00

Де: Русанівська набережна, 12

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Ніч поезії і музики non-stop 2018

Що цікавого: Це поєднання найкращої поезії від іноземних та українських учасників, літературного фестивалю з прогресивною музикою відомих українських та закордонних гуртів.

Коли: 22 вересня 22:00

Де: Львів, !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Скільки: 150 - 250 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка «Жінки. Політика. Рівність»

Що цікавого: На виставці «Жінки. Політика. Рівність» будуть представлені роботи учасників Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни». Конкурс покликаний сприяти широкій дискусії про захист свободи слова, доступу до публічної інформації та боротьби з цензурою. Спеціальна тема 5-го конкурсу конкурсу — «Жінки. Політика. Рівність».

Коли: 18 вересня - 12 жовтня

Де: America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6)

Скільки: Вхід вільний. Не забудьте паспорт або посвідчення водія

Більше інформації: Facebook

Концерт «Класика з ароматом кави»

Що цікавого: «Класика з ароматом кави» – нова серія музичних вечорі, де ви зможете почути маловідомі історії з особистого життя геніїв минулого – історії В.А. Моцарта, Л.В. Бетховена та Р. Шумана, пов’язані з кавою та атмосферою старовинних кав’ярень Європи. Перший вечір присвячений Людвігу ван Бетховену. На вас чекатиме витончена класична музика у виконанні Еки Шаманаурі (володар спеціального призу за краще виконання творів Й.С. Баха Конкурсу ім. В. Горовіца).

Коли: 21 вересня 20:00

Де: Український малий драматичний театр (вул. О. Гончара, 33)

Скільки: 200 грн

Більше інформації: Facebook

Передаукціонна виставка «Editions»

Що цікавого: Передаукціонний показ робіт Альбрехта Дюрера, Альберто Джакометті, Пабло Пікассо, Віктора Вазарелі, Роя Ліхтенштейна, Михайла Шемякіна, Марка Шагала, Сальвадора Далі, Жоана Міро, Енді Воргола та багатьох інших авторів.

Коли: 21 - 26 вересня

Де: Аукціонний дім «Золотое Сечение» (вул. Первомайського, 4)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Кінопроект «7 тижнів з Кірою»

Що цікавого: «7 тижнів з Кірою» – це фільми Кіри Муратової, виставка Євгена Голубенка, співавтора сценаріїв, художника-постановника, чоловіка і друга Кіри Георгиевни та зустрічі-бесіди зі знавцями кіно, близькими режисерці за духом та світосприйняттям людьми.

Коли: 10 вересня - 22 жовтня

Де: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницкого, 57б)

Скільки: Вхід вільний, необхідна реєстрація на кожну подію

Більше інформації: Facebook

Київський міжнародний скульптурний симпозіум

Що цікавого: Подія має на меті створення тренду на зацікавленість українською та світовою скульптурою. У межах симпозіуму пройде ряд освітньо-просвітницький лекцій, дискусій, а також воркшопів із провідними українськими скульпторами. Учасниками симпозіуму стануть 6 скульпторів з України, Канади, Німеччини, Іспанії: Владислав Волосенко, Амансіо Гонзалез, Петро Гронський, Джо Клей, Володимир Кочмар, Василь Татарський.

Коли: 12 вересня - 12 жовтня

Де: Експоцентр України (просп. Академіка Глушкова, 1)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Концерт кельтської музики

Що цікавого: Ви почуєте етнічну музику кельтів, ірландців та геленів. Концерт з елементами анімації команда Baby Mozart підготувала для батьків і немовлят від 0 рочків та усіх, хто захоче з ними прийти – братики та сестрички, бабусі і дідусі, рідні та друзі. Програму виконує фолк-гурт «Рун» на 11ти музичних інструментах у тому числі рідкісних традиційно-ірландських.

Коли: 23 вересня 11:00

Де: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24)

Скільки: 20 грн, реєстрація

Більше інформації: Facebook

Концерт НАОНІ «Найкращі рок – хіти»

Що цікавого: Найкращі рок – хіти від НАОНІ на даху. Цього разу оркестр представить програму «Найкращі рок – хіти», до якої увійшли світові хіти в аранжуванні для українських народних інструментів. Ви зможете почути пісні легендарних The Beatles, Deep Purple, Metallica, Queen, ABBA, та багато інших у виконанні симфонічного ансамблю під керівництвом Віктора Гуцала.

Коли: 21 вересня 19:00

Де: Roof (вул. Січових Стрільців, 37-41)

Скільки: 250 - 600 грн

Більше інформації: Facebook

Урбаністичний проект «Сусіди»

Що цікавого: «Сусіди» – тема 10-го фестивалю архітектури та урбаністики Варшава в Будові, що проводиться Музеєм сучасного мистецтва Варшави разом з Музеєм Варшави з 2009 року. Програма фестивалю розподілена між Варшавою та Києвом. 

В межах проекту «Сусіди» відбудеться освітня програма, присвячена тематиці «архітектури надзвичайного стану». Це міжнародний рух, націлений на винайдення архітектурних рішень для територій, уражених стрімкою урбанізацією, бідністю, конфліктами та природними катастрофами.

Коли: 19 - 28 вересня

Де: «Хащі» (вул. Петрівська, 34)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Фестиваль Diystvo

Що цікавого: Фестиваль DIYstvо щороку залучає до участі низові та активістські ініціативи у сфері міського розвитку, самоорганізації громад, ручної роботи, друку та музики. Do-it-yourself (англ. do-it-yourself, зробіть-це-самі) – це заклик до спроби відступити від ринкових відносин та встановлювати соціальні зв’язки, які стають запорукою взаємообміну, взаємодопомоги та підтримки.

Коли: 23 вересня 14:00

Де: «Хащі» (вул. Петрівська, 30/34 )

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Фестиваль української музики «Твоя Країна fest» у Новоселиці

Що цікавого: Основна мета «Твоя Країна fest» – донести сучасну українську музику у найвіддаленіші куточки України, які артисти нечасто включають у свої гастрольні графіки. Для мешканців та гостей міста, розташованого неподалік від кордону з Румунією і Молдовою, виступатимуть гурти «Мандри» та «Антитіла», Марія Бурмака, Іванка Червінська та Gypsy Lyre.

Коли: 22 вересня 18:00

Де: Новоселиці, Центральний стадіон (Чернівецька область)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Сайт

Лекція «Що приховують чорні ящики Facebook»

Що цікавого: Владан Йолер розкаже про алгоритмічні фабрики економіки масового спостереження, і розгляне пов’язану з нею експлуатацію матеріальної та нематеріальної праці та природних ресурсів. Йолер проаналізує мапи «імперії Facebook» та розкриє реальну анатомію систем машинного навчання та приховану за ними людську працю.

Існує багато причин, чому нас має цікавити, що приховують чорні ящики алгоритмічної фабрики Facebook. Вони фіксують кожну нашу взаємодію, наші найглибші особисті зв’язки, поведінку та діяльність. Десь глибоко за мінімалістичними інтерфейсами і машинами алгоритмів ховаються нові форми потенційних порушень прав людини, нові форми експлуатації та механізми маніпуляцій, які впливають на мільярди людей щодня.

Коли: 23 вересня 16:00

Де: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-