Байопік про Лесю Українку зніматиме грузинська режисерка

Байопік про Лесю Українку зніматиме грузинська режисерка

Укрінформ
Грузинська кінорежисерка, сценаристка та композитор Нана Джанелідзе стане режисером байопіка про Лесю Українку. Незабаром буде оголошено про кастинг акторів, а команда проекту розпочне зйомки тізера.

Про це Укрінформу повідомили в компанії "Джей Ес Філмс".

"У кінематографічному портфоліо Нани 5 повнометражних робіт, в яких вона виступала як режисер, та 6 робіт, в яких Нана стала сценаристом. Зокрема фільм "Покаяння" (реж. Тенгіз Абуладзе, 1987), в якому вона є автором сценарію, завоював Гран-прі Каннського кінофестивалю, а також був номінований на "Золотий глобус" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Фільм про Лесю Українку стане першою кінострічкою Нани Джанелідзе, який буде знятий в Україні", - ідеться в повідомленні.

За словами Джанелідзе, Леся Українка - це не запорошений портрет на шкільній стіні, а жива, пристрасна, ревнива, самовіддана жінка, яка бореться зі смертельною хворобою.

"Кожну мить, котру їй подарувала доля, вона встигла жадібно прожити, відчути, щоб відбити у своїй творчості непосильний тягар великого таланту. Я захотіла працювати над цим проектом відразу, тільки-но дізналася про його існування, тому що для мене це неймовірно надихаюча історія", - зазначила режисерка.

Читайте також: Кіностудії ім. Довженка виповнилося 90 років

Проект із робочою назвою "Леся Українка. Узлісся" представляє історію життя великої поетеси з ранніх років до останніх днів. Дві реальності - повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі - тісно переплітаються, відображаючи всі ключові повороти її долі.

Над сценарієм байопіка працює Олександра Лавренчук. Творча група проекту активно залучає до співпраці над картиною експертів творчості та життя Лесі Українки. Креативним продюсером і автором ідеї фільму є Юлія Синькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського МКФ), а співпродюсером - Марія Москаленко (FX FILM Georgia).

Як зазначається, 12 вересня між компанією "Джей Ес Філмс" та Українським культурним фондом, у конкурсі якого переміг проект, було підписано грантову угоду про підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-