Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

РПЦ пішла в розкол. Московські ж кроки не скасовують Томос для України

РПЦ пішла в розкол. Московські ж кроки не скасовують Томос для України

Блоги
Укрінформ
На нас чекає жовтень, Константинополь і Єдина Помісна. У священиків УПЦ МП нема жодної причини лишатися в МП!

Я вірю, що колись їм за це стане дуже соромно. 

РПЦ провела Синод (нагадую аналогію: як засідання Кабміну) в зв‘язку з наданням Україні автокефалії й фактично оголосила про власну ізоляцію, аналітики кажуть більше: пішла в розкол. РПЦ перестала поминати (згадувати під час Служби Божої) Константинопольського патріарха (це серйозно) і заборонила співслужити (спільно правити службу) своїм архієреям (як генералам, топ-менеджменту) із ієрархами Константинополя. 

Цікаво, як реагуватимуть українські єпископи? Адже вони завжди декларували, що єдність зі світовим православ‘ям - це основа основ. Тепер вони разом із Моспатріархією підуть у розкол? 

Знаю, що мене читають священики УПЦ МП. От що я вам скажу. Ви часто на проповіді кажете цю фразу: «З ходу справ розумійте Промисел». А Промисел очевидний. Москва хоче потягнути вас на дно, на сам маргінес. Знаєте, що далі? Далі вам також заборонять спілкування із братами. Будете залишатися із цими свіжими схизматиками - ніде більше в православному світі вам не зрадіють, жоден священик за межами Росії та України не буде з вами служити. Ви перетворитеся навіть не на РПЦ, а станете частиною путінізму. Ви фізично зможете піти в розкол? Тут такий помітний Промисел, такий очевидний. На вас чекає жовтень, Константинополь і Єдина Помісна. У вас нема жодної причини лишатися в МП!

Я не тішуся подіями. Але страждати - також нема причини. 

Інших прошу не переживати: московські кроки не скасовують Томос.

Лана Самохвалова
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-