Лихоманку Західного Нілу в Україні розносять комарі - медики

Лихоманку Західного Нілу в Україні розносять комарі - медики

Укрінформ
За 7 місяців 2018 року в Україні зареєстровано 3 випадки захворювання на геморагічну лихоманку Західного Нілу (ГЗН), за аналогічний період 2017 року - 1 випадок.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

“Усі випадки зареєстровані в Полтавській області, внаслідок укусів комарів, інфікованих збудником. Смертельних випадків не зафіксовано”, - зазначають у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, днями у Києві підтверджено випадок захворювання лихоманкою Західного Нілу у молодого чоловіка, який відпочивав на Криті.

У країнах Євросоюзу з початку 2018 року зафіксовано 710 випадків захворювання. Найсильніше постраждали такі країни, як Сербія, Італія, Греція, Угорщина і Румунія. Ситуація настільки серйозна, що заплановано її обговорення на 68 сесії Європейського регіонального комітету ВООЗ, яка пройде в Римі (Італія) 17-20 вересня 2018 року.

Читайте також: У Києві зафіксували лихоманку Західного Нілу

У 80% людей інфекція протікає безсимптомно. У 20% хворих розвивається грипоподібне захворювання, що характеризується різким підвищенням температури тіла, головним болем, болем в горлі, м'язах, суглобах і спині, слабкістю, нудотою і діареєю.

Як інформує Всесвітня організація охорони здоров'я, вірус Західного Нілу може призводити до розвитку неврологічної хвороби і смерті людей. Інфікування людини найчастіше відбувається в результаті укусів інфікованих комарів. Комарі інфікуються під час живлення кров'ю інфікованих птахів - в їх крові вірус циркулює впродовж декількох днів. Вірус може також передаватися при контакті з іншими інфікованими тваринами, їх кров'ю або іншими тканинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-