Декларації з сімейними лікарями підписали вже 16 мільйонів українців

Декларації з сімейними лікарями підписали вже 16 мільйонів українців

Укрінформ
В Україні близько 16 мільйонів громадян підписали договори з сімейними лікарями щодо надання первинної медичної допомоги.

Про це заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Діяльність Центру громадського здоров'я та МОЗ направлено на гуманізацію медицини та на пропаганду здорового способу життя. Вже близько16 мільйонів українців вже підписали договори зі своїми сімейними лікарями. Поряд з великою концепцією фінансування галузі в Україні була прийнята концепція "Реформування громадського здоров’я". Вона передбачала активізацію профілактичних заходів, а також створення мережі центрів громадського здоров‘я у регіонах", - зазначив Курпіта.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня 2018 року, в рамках медичної реформи в Україні, розпочалася національна кампанія "Лікар для кожної сім’ї", в рамках якої громадяни можуть обрати терапевтів, педіатрів чи сімейних лікарів, заклади яких підключились до електронної системи охорони здоров’я.

Читайте також: Договори за новою системою підписали 85 приватних клінік та лікарів - Супрун

За даними МОЗ, усі послуги, які надають ці лікарі, будуть 100% покриватися з державного бюджету. З 2018 року заклади первинної медичної допомоги, які уклали контракти з Національною службою здоров’я України, мають отримувати фінансування за новою моделлю — щорічну фіксовану виплату за обслуговування кожного пацієнта, з яким лікарі цього закладу підписали декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-