Назад у минуле: фотограф знімає моделей у старих басейнах

Назад у минуле: фотограф знімає моделей у старих басейнах

Фото
Укрінформ
Свої роботи словацький фотограф Марія Сварбова демонструє у галереях усього світу: від Мілана до Мехіко.

Про це пише CNN.

У 2014 році, знаючи про інтерес Сварбової до архітектури та громадських приміщень, друг запропонував їй відвідати 80-річний басейн у своєму рідному місті Злате Моравце, який колись належав місцевій середній школі. Хоча вона була закрита вже більше десяти років, Сварбову здивувало те, що басейн був заповнений водою.

«Коли я побачила перший басейн, мене захопила архітектура цього великого простору, - каже вона. - Я віддаю перевагу старим басейнам без реконструкції, я бачу в них нескінченність».

Сварбова сказала, що всі басейни, які вона сфотографувала (а це 13 басейнів у 13 словацьких містах), були побудовані між 1920 і 1970 роками. Їхні різкі кольори, повторювані лінії, простота та недостатня орнаментація - це функціоналізм в архітектурі, який домінував у регіоні з 1948 по 1989 рік, коли Словаччина, тодішня частина колишньої Чехословаччини, була комуністичною державою.

«Для мене це наукова-фантастика, це футуризм, - пояснює митець. - Мені подобається поєднувати в своїй роботі старі речі - наприклад, (будівлі) з (комуністичної) епохи - з сучасними речами. Я хотіла би показати людям щось незвичайне, де між собою поєднано старе і нове. Мої фотографії - це мій уявний світ, я хочу показати людям іншу сторону звичайного життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-