Мінеральну воду не можна пити щодня — лікар

Мінеральну воду не можна пити щодня — лікар

Ексклюзив
Укрінформ
Мінеральну воду, що містить певні речовини, не можна споживати щодня.

Про це у коментарі Укрінформу зазначила гастроентеролог, лікар вищої категорії Галина Незговорова.

"Якщо назва води відповідає назві певного курорту, треба розуміти, що вода не взята з джерела. Це більше маркетинговий хід. Але є такі води, що містять мінеральні речовини. Постійно вживати саме мінеральну воду, що містить лікувальні речовини, не можна. Слід порадитися з лікарем, скільки вживати такої води, який термін вживання", - зазначила Незговорова.

Лікар наголосила, що мінеральна вода - це один із елементів профілактичного лікування. Вона підкреслила, що мінеральну воду, яка містить певні речовини, не можна споживати щодня.

Читайте також: Україну накрила третя хвиля сезонної алергії — важливі поради лікаря

"Це не правильно. Іноді приходять пацієнти і розповідають - у мене печія і мені дуже допомагає "Лужанська", я її завжди п'ю. Але це самообман. Людина начебто покращує своє самопочуття, але при цьому вона не йде до лікаря і не виявляє проблему виникнення її скарги. І у такому випадку, людина буде себе втішати, що у неї усе добре, вона попила водичку і до лікаря йти не потрібно. Водночас у людини розвивається певне захворювання, яке треба діагностувати і зробити це вчасно, щоб призначити адекватне лікування", - попереджає гастроентеролог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-