Чоловіки та жінки по-різному

Чоловіки та жінки по-різному "забивають" стрес — Супрун

Укрінформ
Фізичний або емоційний стрес стимулює нездоровий потяг до споживання їжі зі значним вмістом жирів та цукру.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Ми говоримо про стрес як щоденний негативний досвід і шукаємо способи його подолання. Водночас у пошуках боротьби з цим станом ми часто вдаємось до речей, які здатні принести лише моментне полегшення, а в майбутньому - проблеми зі здоров'ям. Наприклад, заїдати стрес їжею. Постійне напруження впливає і на наші харчові вподобання. Дослідження вказують, що фізичний або емоційний стрес стимулює споживання їжі з великим вмістом жирів та цукру. Адже гормон стресу - кортизол в комбінації з високим рівнем інсуліну, посилює апетит та прагнення солодкої і жирної їжі. Солодке в свою чергу дарує мозку задоволення. Таке замкнене коло призводить до споживання надмірної кількості шкідливої їжі, від чого зростають ризики появи надмірної ваги", - зазначила Супрун.

Вона наголосила, що стрес може бути причиною й інших небезпечних звичок, зокрема, зловживання кавою, алкоголем, куріння.

Читайте також: До школи без стресу — психолог дала поради батькам

"Дослідження вказують, що існує поведінкова різниця в боротьбі зі стресом між чоловіками та жінками. Наприклад, що заїдати стрес більш схильні жінки, в той час, як чоловіки більше палять та вживають алкоголь. У будь-якому випадку, їжа, алкоголь чи сигарети не допоможуть позбавитись від стресу та покращити настрій. Їх надмірна кількість в комбінації з порушенням сну та гормональним дисбалансом можуть дуже сильно зашкодити вашому здоров’ю. Слід не просто ховатись від стресу, а намагатись активно йому протидіяти", - рекомендує Супрун, підкреслюючи, що повноцінне харчування, сон, спілкування з близькими та фізична активність - найкращі методи в боротьбі зі стресом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-