III Канівський МКФ назвав переможців

III Канівський МКФ назвав переможців

Фото
Укрінформ
Короткометражний фільм “На своїй землі” виграв Гран-прі III Канівського міжнародного кінофестивалю імені Юрія Іллєнка, що проходив за підтримки Держкіно 17-19 серпня.

До його програми увійшли художні, документальні, соціальні й анімаційні українські та іноземні фільми, інформує прес-служба Держкіно.

“Премію Ґран-прі та сертифікат від ПраТ «Укргідроенерго» на суму 25 тис. грн. отримав фільм «На своїй землі» (режисер – Олександр Кірієнко). Сценарій картини став одним із переможців конкурсу сценаріїв «Своє Кіно» проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», що також організовується за підтримки Держкіно”, - йдеться у повідомленні.

Переможцем у номінації «Найкращий документальний фільм» стала створена за підтримки Держкіно стрічка «Міф» режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія.

Переможець у номінації «Ігровий фільм» отримав грошову винагороду в сумі 10 тисяч гривень від президента компанії «Петрус» Людмили Русаліної. Цьогоріч  перемогу в цій номінації здобув фільм «Ілюзія контролю. Початок» (режисер – Владек Занковскі).

Премію за найкращий патріотичний фільм від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» отримала стрічка «Явних проявів немає» (автор – Аліна Горлова).

Як уточнює kanivfest.org, в інших номінаціях переможцями стали:

Найкращий анмаційний фільм -  «Метаморфози війни» (режисери – Марина Ілляхова та Сергій Байдецький); 

Найкращий музичний фільм – «Коли-небудь» (режисер Олександр Чорнобай); 

Найкращий соціальний фільм – «Маленька золота рибка» (режисер – Сергій Зінчук).

Читайте також: Фільм «Донбас» покажуть на міжнародному кінофестивалі в Торонто

Спеціальний приз від партнерів із Києва хостела «Elements Hostel» вручили авторам стрічки «На своїй землі» (автор – Олександр Кірієнко).

Окрім того, цього всі переможці отримали спеціальний приз – кліперборди (кінохлопушки) від технічного партнеру фестивалю MIK.TV.

III Канівський кінофестиваль назвав переможців / Фото: kanivfest.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-