Якщо їсти багато фруктів, можна забути про схуднення — гастроентеролог

Якщо їсти багато фруктів, можна забути про схуднення — гастроентеролог

Ексклюзив
Укрінформ
Вживання фруктів та ягід у другій половині дня не дасть змоги позбутися надмірної маси та зумовлює негативні явища у шлунково-кишковому тракті, тому їх слід їсти у першій половині дня.

Про це у коментарі Укрінформу розповіла гастроентеролог, лікар вищої категорії Галина Незговорова.

“Фрукти — це джерело вітамінів, мінеральних речовин, клітковини та пектину, величезна кількість поживних речовин. Це те, що збагачує наш організм, особливо у сезон, те, що вкрай необхідно для нашого організму.  Фрукти необхідні для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Споживання фруктів має бути у щоденному раціоні дорослих та дітей. Однак слід звертати увагу на те, яка кількість таких продуктів має бути. Згідно з затвердженою МОЗ “української тарілки харчування”, найбільша частка споживаних щоденних продуктів припадає на овочі та фрукти”, - наголосила лікар. 

Вона підкреслила, що необхідно з’їдати щодня близько 300 г фруктів та ягід. 

“Це  дві-три порції. Не більше. Не має бути так, щоб цілий день вживаєш лише овочі та фрукти. Їжа має бути різноманітною. У харчуванні мають бути різноманітні компоненти, а не лише фрукти.   

Якщо у людини немає зайвої ваги, то фрукти мають бути у достатній кількості — 300 г на день. Якщо спостерігається надмірна вага, ожиріння, діабет споживання фруктів слід обмежити. Фрукти — це солодкі продукти. Отже, якщо їсти багато фруктів, особливо у другу половину дня, то бажання схуднути так і лишиться бажанням.

Фрукти людина має споживати переважно у першу половину дня — до 16 або до 17 години — максимум. Пізніше краще не їсти тому, що деякі фрукти та ягоди можуть призводити до здуття у кишківнику, процесів бродіння”, - зазначила лікар. 

За її словами, якщо хочемо отримати максимальну користь від споживання сезонних фруктів та ягід, вони мають бути свіжими та добре вимитими. 

Читайте також: Супрун застерігає від передозування фруктами

“Чудово буде, якщо вони будуть зі свого городу. Бажано надавати перевагу місцевим сезонним фруктам та овочам, бо позасезонні, привозні оброблено хімікатами для того, щоб зберігати.  

Усі ягоди та фрукти чудово поєднуються з кисломолочними продуктами — кефіром, ряжанкою, йогуртом (без наповнювачів), м’яким сиром”, - сказала Незговорова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-