На посаду губернатора в США вперше балотується трансгендер

На посаду губернатора в США вперше балотується трансгендер

Укрінформ
За посаду губернатора в США вперше побореться жінка-трансгендер.

Про це повідомляє BBC Україна.

"Крістін Голлквіст представлятиме Демократичну партію на виборах у штаті Вермонт. Перемога дозволить їй стати найвпливовішим посадовцем-трансгендером в системі американської влади", - зазначається у повідомленні.

Також стало відомом, що на праймеріз Демократичної партії пані Голлквіст вдалося випередити трьох інших кандидатів, зокрема 14-річного підлітка. Самі вибори відбудуться в листопаді 2018 року.

"Сьогодні ввечері ми стали творцями історії. Я дуже пишаюся, що представляю демократів", - сказала пані Голлквіст, виступаючи перед своїми прихильниками після перемоги на внутрішньопартійному проміжному голосуванні. Її підтримали 46% виборців.

Читайте також: ЛГБТ-спільнота змусила Скарлетт Йоханссон відмовитись від ролі

У своїй передвиборчій програмі пані Голлквіст пообіцяла розширити у Вермонті доступ до інтернету, а також запровадити енергетичну політику з урахуванням вимог екології. Раніше Крістін Голлквіст очолювала енергетичну компанію Vermont Electric Cooperative.

Пані Голлквіст розповіла, що пішла в політику після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах. 

У разі перемоги пані Голлквіст стане найбільш впливовим високопосадовцем-трансгендером, але не єдиним чиновником-трансгендером у США.

Фото: facebook / Christine Hallquist

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-