Часткове сонячне затемнення можна буде спостерігати 11 серпня

Часткове сонячне затемнення можна буде спостерігати 11 серпня

Укрінформ
Сонячне затемнення 11 серпня стане останнім в низці явищ, які астрологи називають "коридором затемнень 2018".

Побачити його можна буде в небі над північною частиною Європи і Азії, повідомляє Forbes.

Затемнення 11 серпня 2018 року можна буде спостерігати в Канаді, Гренландії, країнах Північної Європи (Ісландія, Великобританія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Естонія і Латвія), на півночі РФ, в Казахстані, Киргизії, Монголії та Китаї.  Під час заходу сонця затемнення можна буде спостерігати в Північній і Південній Кореї. Люди в корейському Сеулі і китайському Шанхаї також побачать часткове затемнення.  Місяць закриє 35% і 20% сонця в цих містах.  У Стокгольмі, Санкт-Петербурзі, Осло, Таллінні та Гельсінкі цей показник складе менше 4%.

Найбільша фаза часткового затемнення буде зареєстрована в районі Східно-Сибірського моря, недалеко від острова Врангеля - приблизно 65% видимого диска Сонця підуть в тінь. У Якутську сонце буде закрито на 57%, а в Гренландії - на 50%.

Читайте також: Астрономи помітили падіння двох метеороїдів на Місяць за добу

Під час сонячного затемнення Місяць проходить між Землею і сонцем, кидаючи тінь на планету.  Із Землі здається, що Місяць закриває Сонце.  Під час сонячного затемнення 11 серпня земну поверхню перетне тільки місячна півтінь.

Не дивлячись на те, що сонце повністю або частково блокується під час затемнення, потрібно одягати окуляри зі спеціальними фільтрами, щоб спостерігати за подією, не пошкодивши очі. Світло, що оточує Місяць, все ще є дуже яскравим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-