У Новій Зеландії два кити застрягли на березі моря, один загинув

У Новій Зеландії два кити застрягли на березі моря, один загинув

Фото
Укрінформ
На пляжі Нової Зеландії виявили двох горбатих китів. Рятувальна операція триває другу добу.

Про це повідомляє Cnet.

В неділю вранці жителі міста Даргавілл, що на півночі Нової Зеландії, виявили на пляжі двох горбатих китів: дорослого і молодого. Кити не могли зрушити з місця, застрягши на мілководді.

На допомогу прийшли фахівці з організації з порятунку морських ссавців Project Jonah ( «Проект Іона»). Разом з представниками місцевого департаменту охорони природи і десятками волонтерів екологи намагалися повернути китів назад в море під час припливу. Люди поливали знесилених тварин водою, накривали вологими рушниками і за допомогою техніки рили канали.

Фахівці розраховували, що під час припливу вода, дійшовши до тварин по каналу, допоможе їм повернутися у відкрите море, однак план провалився. Коли рівень води знову впав, вони все ще залишалися на береговій лінії.

Читайте також: Вчені довели, що птахи сприймають кольори подібно до людей

Рятувальна операція була припинена з настанням темряви і відновлена в понеділок вранці. На жаль, юний кит до цього часу загинув. Порятунок дорослого кита триває.

Екологи точно не знають, як кити опинилися на мілководді. Зовнішніх травм на їхніх тілах не помітно. Фахівці не виключають, що молодий недосвідчений кит під час міграції випадково підплив занадто близько до берега в момент припливу, а потім разом із дорослим виявився в пастці серед піску.

Фото: cnet.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-