Мільярди доларів за те, що не працює: Супрун потролила гомеопатію

Мільярди доларів за те, що не працює: Супрун потролила гомеопатію

Укрінформ
Наукові дослідження не підтвердили дієвість гомеопатичних препаратів, втім люди, які вірять в їх дію і приймають при важких хворобах, ризикують втратити на такому лікуванні час, гроші і навіть життя.

Про це у Facebook написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Жодне належне наукове дослідження не змогло довести, що гомеопатичні препарати справді працюють. Проте в світі є тисячі людей, які вірять у дієвість гомеопатії та вперто продовжують лікувати хвороби гомеопатичними препаратами. Найчастіше лікують застуду, мігрень чи депресію. Проте найстрашніше те, що віра в силу гомеопатії спонукає людей з тяжкими хворобами також використовувати її для лікування. Як у випадках з серйозними хронічними захворюваннями чи онкологією. Відмовлятись від дієвого та доказового лікування за наявності серйозних захворювань - небезпечно для життя", - написала Супрун.

Як приклад вона навела спроби лікувати гомеопатичними препаратами онкологічні захворювання: хворі на рак, які лікувалися гомеопатією, вмирали з вдвічі більшою ймовірністю ніж ті, що не приймали такі ліки взагалі. Це відбувається, бо пацієнти, які віддають перевагу альтернативним методам, відмовляються від прийому справді діючої терапії або ж звертаються за допомогою значно пізніше, пояснила Супрун.

Читайте також: Задишка та діабет: Супрун застерігає від зайвої ваги

За її словами, найбільша небезпека в тому, що популярність гомеопатії дуже стійка і прибутки від продажу цих препаратів вимірюються мільярдами доларів щорічно.

"МОЗ України не закуповує гомеопатію за кошти платників податків. Проте ніхто не може вберегти всіх пацієнтів від неправильного вибору, крім них самих. Довіряйте тільки тим засобам лікування, які довели свою ефективність", - наголосила очільниця МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-