Фільм про українських полонених отримав нагороду Мадридського кінофестивалю

Фільм про українських полонених отримав нагороду Мадридського кінофестивалю

Фото
Укрінформ
Український документальний фільм «Межа очікування» про полонених і зниклих безвісти в Криму і на Донбасі отримав нагороду в категорії «Кращий режисер документального фільму іноземною мовою» на VII Мадридському міжнародному кінофестивалі.

Про це повідомляє громадська організація «Інтерньюз-Україна», в рамках проекту якої був знятий цей фільм.

«Ми показали лише малу частину того болю, з яким зіткнулися тисячі матерів, батьків і дітей у результаті російської агресії в Україні. Спасибі всій команді, яка працювала над фільмом», – прокоментував перемогу на кінофестивалі режисер стрічки Станіслав Цехмістренко.

Фільм розповідає про про дві реальні історії захисників України:  про братів зниклих безвісти на Донбасі в складі батальйону «Айдар» та про викраденого напередодні анексії Криму активіста Євромайдану, звільненого у результаті обміну. 

Читайте також: Український фільм "Стрімголов" показали на кінофестивалі в Румунії

«Мало що в житті справило на мене настільки сильний ефект, як цей фільм. Дуже сильна робота режисера, якому небайдужа проблема фільму. Після перегляду я був дуже розчулений», – так описав свої враження від стрічки учасник кінофестивалю Джейсон Макмерті, доцент університету Елона, режисер з Голівуду. 

Прем'єрний показ фільму «Межа очікування» відбувся в Києві восени 2017 року.

Фільм можна переглянути на YouTube.

Фото: internews.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-