31 липня: народний календар і астровісник

31 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні останній день липня та Івана Багатостраждального; наснажуймося зеленим кольором і уникаймо протиріч.

Останній день липня! Завтра – серпень – пароксизм сонячно-спекотного, вангогівського літа – і все: осінь. До кінця року залишається 153 дні.

Церква цього дня вшановує Іоанна Багатостраждального, ченця Києво-Печерської лаври ХІІ століття, прославленого в лику преподобних. Чим уславився цей святий? Тим, що все своє свідоме життя присвятив боротьбі з «плотською неміччю» або з «блудною пристрастю». Молодим юнаком прийшов він у монастир, молився, постився, працював, але виявилось, що монахом він не став: його весь час переслідували видіння і сни сексуального характеру. Думки про секс були нав’язливими, відволікали від молитви, виснажували і фізично, і духовно. Можна сказати, що чернець досить тривалий час перебував у стані психоневрозу і депресії. Іоанн навіть носив на собі залізні вериги, щоби притлумити «поклик плоті» але це теж не надто допомагало. Якось напередодні Великого посту він звелів замурувати себе по плечі в печері і в такому стані провів усю святу Чотиридесятницю. Лише після цього подвигу нав’язливі думки і фантазії припинилися. Нині нетлінні мощі святого знаходяться в Антонієвих печерах Києво-Печерської лаври. Цьому святому моляться всі, хто є сексуально залежним. У давнину на Слобожанщині жінки, чиї чоловіки надто часто «стрибали в гречку», замовляли в церкві молебень святому Іоанну Багатостраждальному. Чи допомагало? Бог зна…

З іменинами вітайте Івана.

Нині 18-ий місячний день. Його енергетика пасивна, стихія вогонь, а символ –крижинка. День, сповнений протиріч. Все що з нами сьогодні трапиться – дзеркальне відображення того, що маємо в душі. Не забуваймо, що сьогодні Марс, наблизиться до Землі на максимально коротку відстань – трохи більше 57 мільйонів кілометрів. Як кажуть – рукою подати. Ця планета пов’язана не тільки з войовничістю, загостренням інтересів, але й із інтелектом – тобто, в цей період (і не тільки) треба «товаришувати з головою», а не покладатися виключно на м’язи… До середини листопада Червона планета перебуватиме у сузір’ї Водолія, що, в свою чергу, сприятиме колективним діям, колективному інтелекту. Щасливі кольори – зелений, малахітовий, смарагдовий. Вони символізують повноту земного життя, радість і надію.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1922 році: +9,9; а найтеплішим у 2005 - +34,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-