Топ-5 книг від Вікторії Гресь, Андре Тана та Федора Возіанова

Топ-5 книг від Вікторії Гресь, Андре Тана та Федора Возіанова

Укрінформ
Твори, які радять почитати засновники знаних вітчизняних дизайнерських брендів

Читати книги – це цікаво, корисно і модно. А що саме стоїть на полицях бібліотек у тих, хто створює моду? Ми звернулися до українських дизайнерів із проханням скласти Топ-5 книг, які вони радять почитати.

Вікторія Гресь, дизайнер, засновниця торгової марки «Victoria Gres»:

Дуже поважаю Олександра Геніса и Петра Вайля, будь-яку з їхніх книг можна брати і читати. З останнього – «Зворотна адреса» Геніса і «Геній місця» Вайля. Ще з улюбленого – Соломон Волков, можна брати будь-який твір, не помилитесь!

Жак Ле Гофф  «Цивілізація середньовічного заходу» – це дивний, надцікавий твір, я взагалі люблю культурологічні штуки.

І звичайно ж, геніальний Сергій Довлатов. З найулюбленішого – «Заповідник».

Андре Тан, дизайнер, засновник бренду «ANDRE TAN»:

 - Складно порадити книгу, яка була б цікава кожному, це надто індивідуально. Я, наприклад, захоплююся бізнес-літературою, вона мене надихає. Тож, якщо комусь це також цікаво, можу порадити «Трансформатор «Як створити свій бізнес і почати заробляти» Дмитра Портнягіна.

Також багатьом може стати в нагоді «Стратегія блакитного океану» – книга по стратегії бізнесу (автори Кім Чан і Рене Моборн).

Варте уваги, на мою думку, видання Вадима Зеланда «Практичний курс Трансерфінгу за 78 днів», яка буквально відкриває перед читачем очі на ілюзорність навколишнього світу.

А ще, на мене справили велике враження «Два життя» від Конкордії Антарової із серії «Золотий фонд езотерики». Автор ніби дає тобі зрозуміти, що ти лише маленька частинка у Всесвіті, але від тебе залежить багато що: це, умовно, як махання крилець метелика в Бразилії може вплинути на цунамі в Японії.

Мені сподобалася відверта й цікава річ «Не життя, а казка» від Олени Долецької, першого головного редактора російського Vogue та легендарної московської фам фаталь, яка була і є людиною, що ставиться до життя з глибокою іронією й щирістю.

Федір Возіанов, дизайнер, засновник бренду «VOZIANOV»:  

- Я люблю читати і завжди знаходжу на це час. Мені важливо, щоб література була не лише цікавою, а давала й духовну поживу.

Тож можу порадити книгу-хрестоматію Джидду Кришнамурті «Свобода від відомого» – у ній є дуже чіткі посили і поради, як припинити мислити фрагментарно, очистити свою свідомість і вийти на принципово новий рівень духовного розвитку.

Цікавими, в плані духовного самовдосконалення, є книги відомого австрійського лікаря-психотерапевта, психолога і філософа Віктора Франкла «Сказати життю «Так!», та роман-притча німецького письменника і художника Германа Гессе «Сиддхартха».

Говорячи про хорошу літературу, не можу оминути увагою і науково-фантастичний роман Рея Бредбері «Марсіанські хроніки».

Ну і, звичайно, раджу почитати історичну повість Миколи Гоголя «Тарас Бульба». Це справді епічна річ, яка вмістила в собі все: моральний вибір, єдність, честь і зраду, захист рідної землі, кохання і самопожертву.

Любов Базів. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-