20 липня: народний календар і астровісник

20 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Євдокії-Сіногнійки; ловимо бджіл, спостерігаємо за коровами і чекаємо золотого дощу.

Сьогодні Церква вшановує преподобну Євдокію, в чернецтві Єфросинію. В давнину це був переважно дощовий день, який започатковував період негоди. Наші пращури казали: «Як зібрав сіно, то не страшна і Єфросина». Але попереду були ще жнива, то селяни дуже переймалися погодою. Якщо Єфросина була «сухою», то попереду чекали гожі спекотні дні й це тішило, адже з завтрашнього дня (з Прокопа) в Україні зазвичай розпочиналися жнива. То було колись, а на сьогодні вже зібрано ранніх зернових та зернобобових культур з половини площ. А ще на Єфросини був останній день збирання бджолиних роїв; після цього намагалися не створювати нових бджолиних сімей, бо ті вже не встигнуть запастися на зиму медом.

Череда увечері повертається додому спокійно – завтра буде гарна погода, якщо ж корови бунтують, втрачають спокій і ревуть – чекай негоди. Корови мало п’ють води і вдень сплять – на дощ.

Іменинники цього дня Євдокія, Єфросинія.

Сьогодні 8-ий місячний день. Місяць у Терезах і Скорпіоні. Місяць у Скорпіоні завжди погіршує настрій і підвищує сексуальність. До того ж, п’ятницею править Венера. Тож день, а особливо вечір, має видатись гаряченьким. За будь-яких обставин не втрачайте доброго гумору. В цей період посилюються емоційні реакції, до того ж, не стільки на те, що відбувається, наскільки на те, що ми з цього приводу відчуваємо. Ми начебто реагуємо виключно на себе: на власні страхи, комплекси, клопоти, накопичені неприємності. З 19 по 25 липня можна отримати фінансовий прибуток, укласти вигідну фінансову угоду, здійснити вдалу покупку, ефективно комусь допомогти. Скористайтеся нагодою щось придбати: речі, нерухомість, тур на відпочинок, акції. Можете сміливо просити підвищення зарплати. Принаймні ризикніть.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 – +8,9, а найтеплішим у 1936 – +34,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-