Супрун радить не відмовлятися від морозива, коли болить горло

Супрун радить не відмовлятися від морозива, коли болить горло

Укрінформ
Якщо болить горло, лікарі рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.

Втім це не привід відмовлятися від улюблених ласощів - морозива.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я написала на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі. Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю - їсти холодну їжу. Холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю. Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі. Окрім того, коли є набряк у горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", - написала Супрун.

Втім, за її словами, важливо обирати натуральне морозиво з мінімальною кількістю добавок, оскільки шматочки шоколаду, горішків, родзинок чи інших цукрових інгредієнтів можуть викликати подразнення. Або можна обрати звичайний фруктовий сік без будь-яких добавок.

Якщо ж ви обрали саме морозиво, як засіб послаблення болю в горлі, важливо їсти його повільно, не ковтаючи великі шматки.

Читайте також: Перекис водню не допоможе: Супрун нагадала, як вберегтися від сказу

Після цього потрібно прополоскати горло водою. Також Супрун зазначила, що при болю в горлі важливо уникати  продуктів, що можуть подразнювати слизову оболонку -  чипси, сухарики, приправи, копчені продукти, кава, сирі овочі, а також відмовитись від алкоголю та куріння.

Очільниця МОЗ зауважила, що попри полегшення, яке може дати холодна їжа чи морозиво, це не є основним методом лікування. Тому в будь-якому випадку потрібно проконсультуватися з лікарем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-