На Потьомкінських сходах в Одесі показали легендарне німе кіно

На Потьомкінських сходах в Одесі показали легендарне німе кіно

Фото
Укрінформ
У рамках Одеського міжнародного кінофестивалю - 2018 в суботу ввечері на Потьомкінських сходах пройшов грандіозний опен-ейр показ одного з найвидатніших фільмів епохи німого кіно "Safety Last!" з легендарним Гарольдом Ллойдом в головній ролі.

Як передає кореспондент Укрінформу, традиційно показ фільму відбувся у супроводі симфонічного оркестру.

Перед показом фільму показали слайд із портретом українського політв'язня Олега Сенцова, тим самим ОМКФ продемонстрував свою підтримку режисерові.

Як зазначали організатори фестивалю, 2018 рік є ювілейним для чорно-білої стрічки режисерів Сема Тейлора і Фреда С. Ньюмана "Safety Last!", яка побачила світ 95 років тому. Крім того, виконавцю головної ролі у фільмі Гарольду Ллойду цього року виповнюється 125 років.

На Потьомкінських сходах в Одесі показали "Safety Last!" / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Як повідомлялося, в цьогоріч Одеський кінофестиваль проходить 13 - 21 липня. Киноперформанс просто неба на Потьомкінських сходах проходить у другий день фестивалю. Це один із наймасштабніших open-air-показів Європи, на який щорічно збирається понад 15 тисяч глядачів з усього світу.

Читайте також: В Одесі відкрився міжнародний кінофестиваль-2018

За своє життя Гарольд Ллойд знявся у майже 200 короткометражних і повнометражних фільмах. Його першим персонажем був Люк-одинак, але найбільш відомим став Гаррі - романтик в окулярах. Гаррі - звичайний хлопчина з твоєї вулиці, трохи сором'язливий, трохи дивакуватий. Саме Гаррі і є героєм стрічки "Safety Last!". Він приїжджає у велике місто в пошуках стрімкого кар'єрного росту і починає працювати в універмазі. Проте успіх не поспішає до Гаррі. Ще й раптово в місто приїжджає його дівчина, що призводить до непередбачуваного розвитку подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-