Літні табори у Києві: блогінг, квести і бізнес-кейси

Літні табори у Києві: блогінг, квести і бізнес-кейси

Укрінформ
Батьки можуть використати канікули для навчання дітей або ж подарувати їм розваги

Літо - найулюбленіший час школярів, адже це - найдовші канікули. А для батьків це - додатковий клопіт: куди подіти й чим зайняти малечу. Ми дізнавались, де і за скільки у столиці можна організувати дитині корисний відпочинок у літньому таборі.

У червні у столиці діяли пришкільні табори, чим було значно полегшено життя батьків: перебування там коштувало недорого й було по кишені більшості киян. А липень та серпень лягають повністю на плечі батьків. У Департаменті освіти і науки КМДА повідомили, що пришкільні табори діють лише у перший місяць літа, адже пізніше школи готуються до наступного навчального року, проводять ремонт.

Інших міських таборів за бюджетною ціною знайти не вдалося. Тому поговоримо про приватні заклади, про те, скільки за що доведеться сплатити.

ЗМОНТУЙ КЛІП НА YOUTUBE

Для тих, хто прагне розвивати дитину творчо, є безліч варіантів таборів, де дитину навчать знімати відеоролики, азам відеомонтажу та розвиватимуть її творче мислення за допомогою хенд-мейду.

У центрі столиці, на Липках, розташовано денний табір «Звезда Youtube» від Wonderlab. Власник табору Дмитро Атаманчук розповів, що спеціальних знань дитині не потрібно, щоб відвідувати табір, а потрібне бажання.

Фото: wonderlab.com.ua
Фото: wonderlab

«Головне - любити відеоблогінг, дивитися різні блоги на Youtube. Також потрібно, щоб в дитини був смартфон, на якому ми встановимо додаток для монтування кліпів», - зазначив Атаманчук.

По закінченні табору обіцяють, що в дитини буде створено власний канал на Youtube та портфоліо мінімум з п'яти відеороликів.

Вартість: зміна 5 днів - 3499 грн;

вік: 9-13 років;

графік роботи: пн-пт 08.30-19.00.

 *  *  *

Фото: childcamp
Фото: childcamp

KidsWill Camp пропонує дитячий денний табір, розташований в Голосіївському районі. Арт-директор Максим Дубчак розповів, що у таборі діти займаються відеоблогінгом, знімають відеокліпи, роблять творчі постановки. У вартість входять обід та полуденок.

Вартість: 1 день - 400 грн, 5 днів -1750 грн;

вік: 6-14 років;

графік роботи:  9.00 - 19.00.

 *  *  *

Проект благодійного фонду «Дитинець» Дзига - денний табір, розташований у Києві на Куренівці. Ірина Попова, засновник БФ «Дитинець», розповіла, що табір спрямовано на творчий розвиток дітей та психологічну реабілітацію. Школярі займатимуться хенд-мейдом, живописом та арт-терапією.

Фото: facebook.com/center.dytynets
Фото: facebook.com/center.dytynets

Вік: 6-14 років;

вартість: 1 день - 440 грн, зміна 10 днів - 4400 грн (для соціально незахищених верств населення - внутрішньо переміщених осіб, багатодітних, дітей-інвалідів - 220 грн за день та 2200 грн за зміну);

графік роботи: 08.00-19.30.

*  *  *

РОБОТОТЕХНІКА З ПРОГУЛЯНКАМИ В ПАРКУ

Якщо вам пощастило, і ваш син або донька народилися з мишкою у руках та у захваті від комп'ютерів і програмування, вам потрібно замислитись про табори, в яких підтримають цікавість дитини та навчать цьому професійно.

Фото: robotschool.com.ua
Фото: robotschool.com.ua

Денний табір Robot School розташовано на Оболоні. Програма складається з уроків з програмування робототехніки та комп'ютерних ігор, 3D-моделювання, цікавих квестів. Крім цього, діти щодня гуляють на свіжому повітрі у парку «Наталка». Максим Бурлай, керівник Robot School, розповів, що в групі до 10 дітей. У вартість входять обід та полуденок. Мати з собою техніки не потрібно, все видадуть у таборі. У цьому таборі також обіцяють навчити дітей з нуля, тобто володіти якимось спеціальними знаннями дитина не повинна, головне - бажання.

Вартість: 1 день - 750 грн, тиждень - 3200 грн, 2 тижні - 5900 грн;

вік: 6-13 років;

графік роботи: 09.00-17.00.

*  *  *

В Оболонському районі на базі «Експериментаніуму» працює денний табір. Тут обіцяють проведення фізичних і хімічних експериментів, вирощування кристалів, демонстрацію практичної дії законів фізики, ігри, спрямовані на розвиток здібностей, та майстер-класи.

Марина Фіщук, піар-менеджер, розповіла, що у вартість входять триразове харчування та демонстрація різних шоу.

Вартість: 1 день - 450 грн;

вік: 6-11 років;

графік роботи: вт-пт 09.00-19.00.

*  *  *

АНГЛІЙСЬКА З ІНОЗЕМЦЕМ І ТРИРАЗОВЕ ХАРЧУВАННЯ

Табір Jamm - це виїзний табір, який знаходиться у Конча-Заспі. Але також існує формат, коли дітей привозять зранку та забирають увечері батьки. Тут діти не лише займаються англійською, а й опановують ази бізнесу. Усі заняття проходять з іноземцями. Підлітки опановують практичні кейси, складають бізнес-плани та презентують їх на сцені.

Володимир Пчьолкін, маркетинг-координатор:

«У кінці перебування у таборі діти презентують свої проекти перед батьками».

Вартість: 7 днів - 7950 грн;

вік: 13-17 років.

*  *  *

Денний літній табір «Балу» на Троєщині з уроками іноземної приймає дітей на канікулах у будні до кінця серпня. Власниця табору Світлана Спіріна зазначає, що у таборі дітей розвивають комплексно: тут є уроки англійської, ігри для розвитку, ставляться  п'єси. Також дітей годують 3 рази на день.

Фото: center-balu
Фото: center-balu

Вартість: 1 день - 450 грн, тиждень - 2000 грн, 2 тижні - 3800 грн;

вік: 6-12 років;

графік роботи: пн- пт 08.00-19.00 (у разі потреби дитину можна залишити до 20.00).

НА РОЛИКАХ І ПО МОТУЗКАХ

Для тих, хто не ставить за мету влаштувати дитині навчальні канікули, а хоче організувати цікаве дозвілля під наглядом досвідчених педагогів, вдалим варіантом буде відправити дитину до літнього табору в парк безмежних розваг «Дитяча Планета», який знаходиться у ТРЦ «Універмаг Україна» та у ТРЦ «Аметист» на Петропавлівській Борщагівці.

Щотижня нова тематика зміни, щодня - унікальна розвиваюча програма. Батути, лабіринти, майстер-класи та квести - це те, чим будуть зайняті діти впродовж дня. Також у їхньому розпорядженні роллердром та мотузковий парк. Триразове харчування включене до вартості. Здорова та смачна їжа з дитячого меню порадує кожного малюка.

Піар-менеджер парку безмежних розваг «Дитяча Планета» Владислава Кірієнко розповіла, що в одному загоні налічується до 10 дітей.

Вартість: 1 день - 330 грн, 1 тиждень (5 днів) - 1567 грн;

вік: 6-14 років;

графік роботи: пн-пт 10.00-18.00.

*  *  *

ЩО КРАЩЕ, ЗАПИТАЙТЕ У ДИТИНИ

Психолог та мама Анна Вощінкіна на запитання, як обрати табір для дитини та варто обирати все ж таки більш навчальний чи більш відпочинковий, радить:

«Все залежить від того, яку мету ставлять перед собою батьки і чи враховують вони побажання дитини. Це - як з подарунками до дня народження. Що краще: потрібна, практична річ або те, що принесе радість? Якщо англійська влітку принесе дитині радість - то чому б і ні? А якщо створить відчуття школи влітку, то в чому сенс? Моя порада: запитайте у дитини, що вона хоче, що для неї найважливіше у відпочинку. Чого вона очікує і з чим не хотіла би зустрітися. А потім разом обирайте найкращий варіант. Влітку діти мають робити тільки дві речі - бути щасливими і здоровими».

ХТО ВІДПОВІДАЄ ЗА БЕЗПЕКУ ДИТИНИ У ТАБОРІ?

І насамкінець. Довіряючи свою дитину іншій людині, навіть якщо це досвідчений педагог, кожна мама все ж не може не хвилюватися. Тож аби унеможливити будь-які форс-мажори, обов’язково зверніть увагу, чи запропонують вам підписати документ, який регламентує безпеку дитини у літньому таборі – а саме, Договір про надання послуг з денного догляду за дитиною. Там є пункти, в яких має бути прописано, що вихователі забезпечують постійний нагляд за дитиною, забезпечуючи її безпеку.

Ярослава Золотько. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-