9 липня: народний календар і астровісник

9 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Давида-Суничника; «суниця – всіх ягід цариця» і що обіцяє нам петля Меркурія у Леві.

Сьогодні Церква вшановує память святого преподобного Давида Солунського. Цей святий ще в юності прийняв чернечий постриг і мешкав у монастирі святих Феодора і Меркурія. Але невдовзі залишив обитель й оселився неподалік від Фессалонік у халабуді під деревом мигдалю. Там він у пості та молитві прожив аж 70 років, допомагаючи містянам порадою, молитвою, зцілюючи всіх нужденних від фізичних немочей і душевних хвороб.

В народі Давида Солунського прозвали Суничником через те, що саме о цій порі рясно плодоносять лісові суниці. Ця ароматна та корисна ягода відома ще з доісторичних часів. Археологічні дані свідчать, що суниці були в меню первісної людини. Про них згадують Вергілій та Овідій. Перші записи про цілющі лікарські властивості ягід зроблені римлянином Апулеєм ще у 124 році н. е. У старовинному українському травнику написано: «Вода з ягід суничних серце зміцнює, і силу дає, і камінь усередині нищить». Давні мудреці запевняли: у домі, де їдять суниці, лікар не потрібен – суниці приносять здоровя. На теренах України ця рослина поширена на Поліссі, в лісостепу, Карпатах.

З іменинами вітайте Давида, Георгія, Івана, Тихона.

Сьогодні 26-ий місячний день – один із серії критичних і небезпечних. Куди не глянь – червоне світло. Нових справ ліпше не розпочинати. Економте енергію, уникайте пустих балачок, пліток і непотрібних контактів. Піддавайте сумніву побачене і почуте, натомість віддайтеся праці. 7 липня Меркурій увійшов у петлю в знакові Лева. Закінчився один цикл, і розпочався новий. Меркурій грає роль своєрідного посередника, «менеджера», відповідального за комунікацію, зв’язки між нами і зовнішнім світом. Тож настав час змінювати старі ментальні моделі, закладати підвалини для чогось нового і більш перспективного. Гарна нагода розібратися з питаннями ураженого самолюбства, самооцінки, залежності від оцінок інших.

   Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1935 році – +8,8, а найтеплішим у 1947 –  +36,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-