8 липня: народний календар і астровісник

8 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Петра і Февронії; до чого побачити сьогодні в небі веселку,  і кому треба «підстелити соломки».

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять святих князя Петра і княгині Февронії Муромських, яких вважають взірцем подружньої любові та вірності й покровителями шлюбу. «Житіє святих Петра і Февронії» було написане у ХVІ столітті. Головною героїнею цієї історії сміливо можна назвати Февронію – жінку надзвичайно мудру й розважливу. Петро був князем, а вона – донькою бортника, займалась цілительством. Якось Петро важко захворів – все його тіло вкрилося страшними ранами, які неймовірно свербіли й гнили. Жоден лікар йому не міг допомогти. На кордоні князівства, в лісовій глушині князівські слуги натрапили на невеличку хатинку в якій мешкала Февронія. Дівчина погодилася вилікувати князя за однієї умови: він візьме її за дружину. Той одразу ж погодився, хоча насправді й гадки не мав брати шлюб з простолюдинкою. Утім Февронія виявилася теж не ликом шита. Вона завбачливо залишила на його тілі одну малесеньку виразку й поки Петро доскакав до княжого палацу, помахавши на прощання бідній дівчині ручкою, болячка поновилася. Тож мусив князь знову вертатися до Февронії. Цього разу він виконав свою обіцянку, а дівчина його вилікувала. Потім було ще багато чого цікавого: їхнє спільне князювання в місті, бунт місцевих бояр, невдоволених мудрістю простолюдинки, вислання, повернення, тиха старість і смерть у дуже поважному віці в один день і в одну годину.

Цього дня існувала прикмета: хто побачить після дощу веселку – матиме на найближчі три роки дуже велику вдачу, особливо в подружньому житті.

З іменинами вітайте Петра, Єфросинію, Миколу, Василя.

Сьогодні 25 місячний день! Головна засторога дня – пильнуйте здоров’я і гаманець. Щось може видатись надто дивним, незвичним і надзвичайними. Гарна подія цього дня означатиме сприятливий плин подій на найближчі декілька місяців, а в певних випадках – аж до наступної весни. Довіртеся спонтанності й насолоджуйтесь нею! Розмовляйте цього дня з усіма так, наче знаходитесь на світському прийомі, з келихом ігристого шампанського в руках, випромінюючи при цьому суцільну чарівність. Не забудьте «підстелити соломки» де треба. Тоді і вам буде добре, і іншим легко падати.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році – +8,3, а найтеплішим у 1999 –  +35.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-